Sanal gerçeklik gözlüğü, arttırılmış gerçeklik teknolojisinin gelişmesiyle beraber hayatımıza iyiden iyiye girmiş durumda. İşlev olarak kullanıcıya gerçekçi bir deneyim sunan sanal gerçeklik gözlükleri, Google’ın da ilgisini çekmiştir.

Kendi Sanal Gerçeklik Gözlüğümüzü Yapabilir Miyiz?

Evet. Şöyle ki  Google çalışanlarının “yüzde 20 serbest zaman” uygulaması kapsamında geliştirdiği bir proje olan Google Cardboard, kolay yapımı ile kullanıcılara deneyim kolaylığı sunmaktadır. Google bunun için kullanıcılara üretim kılavuzu, gereken malzemeler, şemalar, kalite güvencesi ve üretim ölçekleme prosedürleriyle ilgili bir kılavuz paylaşarak ayrıntılı üretim bilgilerini vermektedir.

Google Cardboard Üretici Seti’ne buradan  ulaştıktan sonra şablonları indirebilir ve inceleyebilirsiniz. Şablonların çıktısını alıp kalın bir kartona yapıştırdıktan sonra işaretli yerlerden kesmeniz gerekmektedir. Ardından gözlük satan yerlerden, teleskop malzemeleri satan dükkanlardan veya internetten aldığınız lensleri yerleştirip kartonunuzu gözlük şekline getirebilirsiniz. Yapımla ilgili detaylı bilgiyi Google paylaşmış olup, ölçüler ve uygulama adımları için yine Google’ın kılavuzunu incelemenizde fayda bulunmaktadır.

Siz de gelişen teknoloji ile günden güne adını daha sık duymaya başladığımız sanal gerçeklik deneyimini yaşamak isterseniz, Google Cardboard’ı kullanabilirsiniz.

Kurumunuza Özel Sanal Gerçeklik Gözlüğü Tasarlıyoruz!

Evet bu mümkün. Çeşitli tipte sanal gerçeklik gözlükleri piyasada mevcut. Google geliştirdiği basit tasarımla VR Card Board adı verilen sanal gerçeklik gözlüğünün tasarımını paylaştı. Alt geliştiriciler bu tasarımı revize ederek daha ileri seviyelere taşıdılar.

 

 

Kurum logosunun yer aldığı ve tasarımın yine kuruma özel yapılabildiği sanal gerçeklik gözlüklerine sahip olabilirsiniz.  Ardından akıllı telefonlarınızı bu gözlüklere koyarak Youtube üzerinden size özel üretilen VR TURU içeriklerini müşterileriniz görüntüleyebilirler.

Aklınıza bu özel tasarımların pahalı mı olduğu sorusu gelebilir. Siz maliyetlere hiç takılmayın bu özel tasarımlar döviz kuruna göre değişmekle birlikte şuan 10 TL /adet gibi fiyatlardan başlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU