Sanal Gerçekliğin Geleceği ?

Teknoloji sektöründe son 1-2 yıldır gündem sanal gerçeklik sistemleri üzerine yoğunlaştı. Hatta sanal gerçeklik, o denli gelecek vaadeden bir konuma geldi ki, sektörün  öncüleri sanal gerçeklik sistemlerine odaklanarak altyapılarını bu sisteme göre şekillendirmeye başladı.

Bu yıl  MWC (Mobile World Congress), Mobile is Everything (Mobil her şeydir) sloganıyla 22-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşti. lk kez 1987 yılında GSM World Congress adıyla düzenlenen ve bu yıl 30. yıldönümünde konuklarını ağırlayan Mobil Dünya Kongresi’ne bu sene yaklaşık 200 ülkeden 2 bini aşkın şirket katıldı. Yaklaşık 100 bin ziyaretçiyi ağırlayan etkinlik seneye yine Barselona’da 27 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

Yukarıdaki fotoya baktığınızda ne görüyorsunuz? 

Facebook’un genç Ceo su bu sefer ne gibi bir yenilikten bahsedecek sizce? Fuarın ana teması sanal gerçeklik (VR – Virtual Reality) oldu. Samsung, Facebook ve Oculus ile birlikte sanal gerçeklik alanında önemli bir işbirliğine imza attı. İnsanlığı çok programlı bir makine olarak algılayarak onu taklit etme yolunda ilerleyen teknoloji guruları sanal gerçeklik teknolojisi ile gözlerimize ve zihnimize yeni deneyimler sunma yolunda hızla ilerliyor. Peki istatistiki beklentiler bu konuda ne diyor?

 

Son veriler gösteriyor ki sanal gerçeklik pazarı 2020 de 2016 dan 15 kat daha değerli olacak. Bu yıl gelişmekte olan piyasa büyük ölçüde yazılımın temel aldığı donanımla yönlendirilen 3.7 milyar dolar büyüyecek. Şuanda donanım ağırlıklı olan gelirlerin gelecekte yazılım ve içerik tarafında daha ağır basacağı öngörülmektedir.

Bu bilgiler internetin sanal dünyanın olanaklarında sadece ilk adım olduğunu şirketlere göstermiş görünüyor klasik reklam mecralarından sosyal medya ve internet reklamlarına ciddi yatırımlar yapmaya başladılar.  Tüketiciler internet kullanımını hızlı sayıda arttırdıkça sanal dünyada varlık göstermek bir tercihten çok zorunluluk halini aldı.

VR TURU olarak bu sektörde bugün ve gelecekte içerik üretmeye devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. niceties

    It’s awesome designed for me to have a website, which is useful in support of my knowledge.
    thanks admin

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU