3 Boyutlu Nesnelerde Artırılmış Gerçeklik – Augmented Reality – AR

Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality – AR) her geçen gün farklı uygulama alanları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bir çok kullanıcı artırılmış gerçeklik konusunda günümüzde artık fikir sahibi olmasına karşın artırılmış gerçekliği henüz tecrübe etmemiş durumda.

VR TURU olarak biz artırılmış gerçeklik alanında Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyoruz. Genellikle artırılmış gerçeklik uygulamalarında 2 boyutlu bir düzlemin görüntü işleme teknolojisi kullanarak tanınması üzerine örneklere rastlıyoruz.

           AR alanındaki popüler oyun Pokemon Go

Ar-Ge çalışmaları yürüttüğümüz bu uygulama biraz daha farklı 2 boyutlu bir düzlem yerine 3 boyutlu bir nesneyi tanıyor ve artırılmış gerçeklik ekranında bu nesne üzerinden yola çıkabiliyoruz.

Bu amaçla ortaya koyduğumuz bir demoyu siz müşterilerimiz ve okuyucularımızla paylaşmak istiyoruz. Aşağıda çatı şirketimiz K-inovasyon tarafından geliştirilen ve bir gıda ürünün paketinden uygulamaya ilişkin  demo videoyu izleyebilirsiniz.

Nesne tanınması yolu ile AR alanında farklı uygulamalar geliştirmek birazda müşterilerimizin ve bizim hayal gücümüz doğrultusunda ilerleyeceğini belirtmeden edemeyeceğiz. Bir şehrin ikonik anıtlarını , mimari eserlerini AR ile canladırmak içselleştirdiğimiz bu teknoloji ile mümkün olabilir. Yine bu uygulamada olduğu gibi müşterileriniz satın aldığı bir ürün paketinden kurumsal videonuz oynayabilir. Yukarıda da belirtiğimiz üzere AR teknolojilerinin hayal gücümüzü zorlayan bir tarafı her zaman var. AR(Augmented Reality) alanındaki demolar , örnekler ve uygulama alanları artıkça sanırız bu yeni teknolojiye daha da fazla aşina olacağız.

Bazı okuyucularımız bizim AR konusundaki iSO 500’de yer alan referansımız olan ELVAN GRUP ‘un kataloglarının artırılmış gerçeklik ile canlandırılmasına ilişkin referans çalışmayı merak eder düşüncesi ile buradan ilgili referans çalışmaya bağlantı veriyoruz.

Ar-Ge yatırımlarımıza devam ediyor ve profesyonel olarak bu alanda müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz… VR TURU olarak farklı yeni medya alanlarında faaliyet gösterdiğimiz için yeni medya alanındaki farklı disiplinleri birbiri daha hızlı harmanlayabiliyor ve daha hızlı prototip ve demo geliştirebiliyoruz.

Facebook ve YouTube daha fazla örnek için sayfalarımızı ziyaret edip, takip edebilirsiniz….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU