YOUTUBE HEATMAP

YouTube HeatMap den bahsetmeden önce bir önceki postumuzda sizlere heatmapten ve bizlere sunduğu analiz imkanlarından bahsetmiştik. Heatmap internet sitelerinde kullanabildiğimiz gibi YouTube platformunda da kullanabilmekteyiz. Tabi iki platform arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bu postumuzda sizlere 360º Heatmap  nasıl kullanılacağını ve sizlerin VRTURU’dan VR video hizmeti alarak standart videoların dışında ne gibi ilave bilgilere sahip olabileceğinizi açıklamaya çalışacağız.

Önceki postumuzu okumayanlar için genel hatlarıyla heatmapten biraz bahsedelim;

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi heatmap bizlere içeriği görüntüleyenlerin davranışlarını analiz ederek bizlere renklerle içeriğin  hangi bölümlerinin daha fazla incelendiğini renklerle anlatan bir analiz yöntemidir. İçeriği nasıl daha aktif kullanabileceğimiz ve bir sonraki içeriği oluştururken bizlere ışık tutmaktadır. Ayrıca verilerin güncel olması da bizim için bir avantaj.

 

 

Hepimizin bildiği üzere YouTube günümüzde çok aktif olarak kullanılan ve sürekli içerik yüklenen bir platformdur. 360 derece videolarda gün geçtikçe popülerliği artan yeni medya formatıdır. 360 derece videolar  hepimizin bildiği üzere bir tema üzerine çekilen ve video içinde istediğimiz tarafa bakabildiğimiz bir içerik türü . VR videolar video devam ederken izleyici farklı yerlere odaklanabilmektedir. Asıl amacımız olan izleyicinin dikkatini canlı ve asıl konu üzerinde nasıl toplayabilirsiniz veya ne gibi durumlar izleyicinin dikkatini asıl konudan uzaklaştırmakta Heatmap sizlere bu konuda analiz yapma imkanı veriyor.

VRTURU VR videolarında müşterilerimizin isteğine göre hareket imkanına sahip olmamız sebebi ile değişen sahne koşullarında izleyicilerin o sahnede nereye dikkatlerinin odaklandığı konusunda bize veride sağlamaktadır. Lafı çok uzatmadan bir örnek ile açıklamak istiyoruz.

VRTURU VR  Videosu ile Basit Bir Analiz Yapalım

Aşağıdaki VRTURU YouTube kanalımızın yönetici panellerinden bir tanesini görmektesiniz. Yeni Medya sponsoru olduğumuz 6. Fethiye Klasik Müzik etkinliklerinde Babadağında çekimlerini yaptığımız bir VR  video bu makalemizde ele alacağız.

Aşağıda ilgili  VRTURU videomuzun 57. saniyesinde izleyicilerin nereye odaklandığını görmektesiniz. Burada incelendiğinde izleyiciler genelikle müzik enstrümanlarına, müzisyenlere ve etkinlik pankartına odaklanmış durumda.

Yine aynı videonun 3:23. zaman dilimine gelirsek. Sahneye dans etmek için çıkan bir izleyicinin VRTURU VR videomuzu izleyen izleyicilerin dikkatini büyük oranda çektiğini görmekteyiz.

Yapılan araştırmalar sonucunca izleyicilerin  %75’i vakitlerini ilk 90 derecede harcıyor. Yada aktif bir olayda örneğin videoda konuşma yapan bir insan varken genel dikkat konuşmacıya kayarken konuşmaya ara verildiğinde izleyicinin dikkati diğer alanlara kayıyor veya videonun orta kadrajında bir reklam afişi gibi bir yazı yada mekanla ilgili bir yazı var ise genel kitlenin o kısımda göz gezdirdiği de görülmektedir.

Dikkatlerini çekin: İzleyiciler önde olanlara odaklanarak vakit geçirmekle birlikte, en popüler VR videolarının çoğunda insanların hemen hemen% 20 si  360 derecelik bir alanı daha görüntüledi. Tam manzara ne kadar çekici olursa, izleyicilerin 360 derece görüş açısını keşfetmek isteyecekleri ortada.

VRTURU olarak sizlere youtube taki VR videolarınızda Heatmap servisi verebilmekteyiz.Sanırım sizi biraz sıktık boşverin YouTube HeatMap’i ,Babadağ’da Klasik Müzik dinlemeye ne dersiniz ? VRTURU VR Video servisi ayrıcalığıyla…

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU