Google’da Tepede Çıkmak !

Google’da tepede çıkmak dedikleri yada başka tabirleriyle;

  • keyword optimizasyonu
  • seo
  • anahtar kelime optimizasyonu

bir çok işletmenin istediği bir durum. Peki ne işe yarıyor bu tepede çıkmak ! Sizin işletmenizi ilgilendiren anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmanız potansiyel müşterilerinizin sizi daha kolay bulmasını sağlar. Bazen Google’da tepede çıkmak kolay olabilirken bazen çok zor olabilir. O anahtar kelimedeki rekabetle ilgili birazda bu durum.

 

Diyelimki sizin sektörünüzdeki bir fuar’a katıldınız dikkat çekmeniz rakiplerinizden ayrılmanız için biraz daha fazla inovasyon yapmanız lazım , ürünlerinizin , standınızın daha fazla ilgi çekmesi gerekli diye düşünüyoruz. Bu durum rekabetin yoğun olduğu bir ortam. Boyle durumlarda Google’da tepede çıkmak için daha fazla kaynak harcamanız gerekiyor.

Google’da tepede çıkmak biraz da iyi bir lokasyona dükkan açmak gibi. Önünden bir sürü insananın geçtiği bir lokasyonda bir işiniz varsa doğal olarak daha fazla ziyaretçi alırsınız bu durumda kiranız biraz daha fazla olacaktır sanırız yada halk tabiri ile hava parası dediklerinden ödemeniz lazım olabilir.

Bizim bu alanda işletmelere bazı önerilerimiz olacak. Web sitenizde aynı işyeriniz gibi düşünün.Ne lazım peki ;

  • İyi bir tabela , vitrin, iç dizayn : bu web sitenizin tasarımı ile ilgili bir durum
  • Çok ziyaretçi : Bu durum sosyal medya kanallarındaki aktiviteleriniz ve google’da tepede çıkmak ile ilgili bir durum basitçe özetlemek gerekirse.

VR TURU  Önerileri  

  • İyi bir web tasarımı yaptırın > İşletmeniz iyi dursun
  • Müşterileriniz ne arayınca sizi bulmasını istiyorsunuz ? > Anahtar Kelimelerinizi belirleyin.
  • İşyerinizin önünden çok kişi geçsin > Belirlediğiniz anahtar kelimelerle ilgil web sitenizde içerikler bulunsun.
  • Blog bölümü oluşturmanızı ve bu bloglarda Google’da tepede çıkmak için belirlediğiniz anahtar kelimeleri içeren içerikler üretmenizi öneriyoruz.
  • Google Analytics hesabınızı sitenizi yöneten kuran kurumdan lütfen talep edin ve işletmenize gelenlerin nerden geldiklerini neye baktıklarını ölçümleyin
  • Anahtar Kelimelerinizi çeşitlendirin. ( vitrininizde hep gömlek varsa çeket almak isteyen birisinin sizin işletmenize girmesi biraz zor gibi değil mi ? )

Bu sizin işiniz olmayabilir . Tabelanızı da sanırım siz yapmadınız ! Dilerseniz bir profosyonel’den yardım alın ! Dilerseniz sizleri ziyaret edelim.

Aslında zamanınız varsa sizde belirli bilgileri edinip kendi işletmenizi google’da tepede çıkarmak için çalışabilirsiniz fakat bu alan derinleştikçe derinleşen ve çok da kesin formülleri olmayan ve sonuç alması zaman içerisinde gerçekleşecek bir alan. Ama emin olabilirsiniz ki basit önerilerimizi takip ederek işletmenizi belirlediğiniz anahtar kelimelerde Google’da üst sıralara taşıyabilirsiniz !

 

Biz VRTURU olarak kendi işletmemiz için sizin için önerdiklerimizi zaten yapıyoruz.

Google’da one çıkmak için anahtar kelimeleri ve rakiplerimizi takip ettiğimiz araçlar kullanıyoruz. Her anahtar kelimedeki durumumuzu günlük olarak takip ediyoruz.

Kendi işletmemiz için gerçekleştirdiğimiz örnek takibi sizlerle paylaşıyoruz !

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU