ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI

Bu Blogumuz da sizlere Artırılmış gerçeklik uygulamaları ve kullanım alanlarından ve   VRTURU olarak sizlere bu teknoloji alanında verdiğimiz hizmetlerden ve artırılmış gerçekliğin (AR) sektörlerdeki yerinden bahsedeceğiz. Artırılmış gerçeklik adından da anlaşılabileceği  gibi genellikle gerçek maddeler üzerinde telefon tablet bilgisayar gibi teknolojik ürünlerin aracılığıyla gerçeklik hissini artırarak ürün veya hizmetin kullanıcılar üzerinde etkisini artırmaktadır.

Artırılmış gerçeklik yalın olarak teknolojik ürün olan bilgisayar telefon gibi cihazların cisim tanıma yetisi kullanılarak gerçek olan maddelerin ( Kartvizit, kağıt , dergi , gazete , ambalaj vs ) cihazın bu tarz maddeleri tanıyarak kullanılan uygulamalar ile  maddeler üzerine sanal görüntülerin eklenmesidir. Bu teknoloji günümüzde bir çok sektör tarafından kullanılmakta ve firmalar için güçlü bir pazarlama tekniği olmuştur .Aslında artırımış gerçekliğin uygulama alanları sadede pazarlama ile sınırlı değil. Artırılmış gerçeklik uygulamaları Askeri alanlar , tıp , eğitim gibi farklı alanlarda kullanımlarına rastlanmaktadır.  Aşağıda sizler için yaptığımız bazı çalışmaları derledik.

MİMARİ VE MODELLEME

Genelde inşaat sektörü yoğun oranda finansman ihtiyacı olan bir sektör. Bir projeye başlanmadan önce bir çok şirket artık 3 boyutlu modelleri ve planları önceden hazırlıyor. Artırılmış gerçeklik mimarın projesini müşteri onay aşamasında kullanılabileceği gibi aynı zamanda inşaat şirketinin projesine daha başlamadan temel aşamasında daha örnek daire ortaya çıkmadan tanıtması için uygun bir yeni medya aracı.

3 BOYUTLU NESNELERDE

     

Artırılmış gerçeklikteki ilerlemelerle birlikte tanıma işlemi için kullanılabilecek iki boyutlu düzlemler yerine 3 boyutlu objeler olabilmektedir. Yukarıda sizler için paylaştığımız demo FMCG  alanında bir gıda ambalajının tanınması ve bu tanıma işlemi sonrası uygulama içine gömülen modelin canlanması şekliden bir örnektir. Tüketicilere farklı bir deneyim sunmayı amaçlayan bu uygulama örneği tüketicilerin geliştirilen uygulamayı indirmesi yolu ile kullanıcı bilgi alma tarafında da kulanım alanı bulmaktadır.

HARİTALAMA VE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

     

Haritalama alanında da artırılmış gerçeklik uygulama alanı bulabilmektedir. Yukarıda sizlerle paylaştığımız demo Türkiye’de bu alanda hazırlanmış bilinen ilk örnektir dünyada ise sayılı örnekleri arasına girmiştir. Bazı durumlarda geniş araziler üzerinde gerçekleşecek projeleri değerlendirmek yada o araziyi gösterme ihtiyacı olabilmektedir. Biz bu alanda hem alanın  3 boyutlu olarak taranması hemde artırılmış gerçeklik uygulamalarının tasarlanması , kodlanması alanında hizmet verebilir kapasitedeyiz.

KARTVİZİTTEN KURUMSAL VİDEONUZ !

Genelikle ilk yapılan giriş toplantılarında kendinizi ve kurumunuzu tanıtmanız gerekir. Bu tür tanışma toplantılarında ilk başta genellikle kartvizitinizi paylaşırsınız. Ardından kurumunuz hakkında daha fazla bilgi vermek için ya katalog, broşür verir yada kurumsal tanıtım videonuzu paylaşırsınız. Biz bu alanda kartvizitiniz den kurumsal videonuzu oynatabilen artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirebiliyoruz. Buradaki örnekte şirketimiz K-inovasyon’un servisleri arasında yer alan EPA‘nın ürün tanıtım videosunun artırılmış gerçeklik ile canlandırıldığını tecrübe edebilirsiniz. Sanırız kartvizitleriniz emsallerinden biraz daha değerlendi bu şekilde , muhtemelen daha fazla ilgi çektiniz.

Video örneğinin sadece kartvizit ile kısıtlı kalmayacağını düşünerek buna benzer başka bir örneği sizlerle paylaşıyoruz.

ÜRÜN TANITIMI

ISO 500’de yer alan Elvan Grup ‘un 2017 yılı kataloglarındaki bazı sayfalarında bazı öne çıkan ürünlerini canladırmak için bir uygulama geliştirdik. Bu uygulamayı markete yükleme yolu ile kurumun kurumsal müşterilerine farklı bir deneyim yaşattık. 2018 yılı kataloglarında yenilemek amacı ile halen üzerinde çalıştığımız uygulamada ise kendimizi biraz daha geliştiriyoruz. Bu yılki uygulamada kurumun kartvizit ve kataloglarının ilk sayfasından kurumsal videoları canlanacak. 2017 yılında uluslararası bir fuarda deneyimlenen uygulamanın fuar’da ilgi uyandırdığı bilgisi bizlere ulaştı. Bizim teknolojiye erken adapte olan olarak nitelendirdiğimiz şirketlerden olan Elvan Grup’a ayrıca teşekkür etmek istiyoruz.

CİHAZ KURULUMU TAMİR

Bir cihazın kurulumunu yada tamir işini basit bir şekilde öğrenebilirsiniz makinenin cihazın seri numarasını veya internette doğru videoyu aramadan ulaşabilirsiniz .

FUARLARDA MAKİNE SEKTÖRÜNDE

Farz edelim siz bir makine üreticisisiniz ve elinizde yeni bir makineniz veya makineleriniz var bu makineleri bulunduğunuz yerden nakliyesi fuara taşınması bir maliyet olacaktır .  Ve sınırlı sayıda makine götüreceksiniz . fakat artırılmış gerçeklik uygulamaları  ile birden çok ve kilolarca ağırlığındaki makinelerinizi cebinizde gezdirebilirsiniz.

Artırılmış gerçeklik uygulamaları ve bu teknolojinin kullanım alanları çok geniş ve çeşitli bunlar sadece birkaçı ve emin olun ilerleyen günlerde hayatımızda azımsanmayacak kadar yer alacak ve işlerimizi çok kolaylaştıracaktır. teknoloji gelişmekte ve ilerlemekte aynı oranda dünyamızda değişmekte bizim tavsiyemiz geç kalmadan yeni dünyada yerinizi almanız .

VRTURU olarak biz yeni medya alanları içerisinde gördüğümüz Artırılmış gerçeklik uygulamaları araştırma geliştirme yapmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda bulut entegrasyonunu tamamlayacağız standart bir uygulama ile daha geniş kitlelere daha uygun fiyatlara , daha hızlı ulaşıyor olacağız. Aklınıza takılan bu alanla ilgili herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Bestcustomessay

    Batuhan Genç, thanks so much for the post.Really thank you! Great.

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU