HEATMAP ( Isı Haritası )

Bu bloğumuzda sizlere heatmap nedir ve bizlere göremediğimiz neleri gösterebilir bunlardan bahsedeceğiz. Daha önceki bloglarımızda bahsettiğimiz gibi internet siteleri işletmeler için çok önemli bir konumda ve aslında her internet sitesi her işletmenin internet üzerindeki dükkanıdır. Peki sizler dükkanlarınızı tasarlarken mekanın alanının olabildiğince şık ve ilgi çekici olmasını diler ve yeterince iyi olmayan  kısımlarında değişikliğe gidersiniz . İşte heatmap de yüzeysel olarak bizlere sizin internetteki dükkanlarınızı ziyaret eden potansiyel müşterilerinizin hareketlerini kaydeder ve bizlere bir rapor hazırlar.

Kısa bir tanım yapmak gerekirse değişken değerlerin bir grafik üzerinde renklerle gösterilen bir grafiktir. Heat Map sayesinde web
sayfası üzerinde kullanıcıların en çok hangi noktalara odaklandıklarını nerelere tıkladıklarını, fareyi nerelerde gezdirdiklerini , sayfanın hangi bölümlerinde daha çok vakit harcadıklarını yada nereleri hiç görmediklerini hiç tıklamadıklarını yani internet sayfamızı en doğru biçimde kullanmamız için bize sürekli yenilenen anlık veriler ile tasarımımızı maximum fayda yolunda bize yardımcı olmaktadır. Ayrıca  sadece internet sitelerinde değil ayrıca mağzalara yerleştireceğiniz kameralarla mağaza içi veriler elde etmekte mümkündür.

 

 

 Heatmap’in Genel Faydaları

En önemli özelliklerinden birisi grafiklerin çok kısa zamanda ekrana düşmesi ve raporların hep yeni olması size anlık kararlar
vermenizde ve olası bir tasarım hatasından en kısa zamanda dönmenizi sağlamaktadır.

Bir çok veri analiz servisleri karışık ve fazla sayıda bilgi olusturarak müşterilerine en doğru bilgileri verdiğini iddia etmektedir.
Fakat çok bilgi her zaman çok iş görmemekle birlikte bilgileri analiz ederken zaman kaybına ve karmaşıklığa yol açmaktadır. Heatmap ise  sizlere gerekli olan bilgileri süzgeçten geçirerek sizere anlık olarak  sunar.

Heatmap servisleri ayrıca sitenizde bilgi seviyesinin yeterli olup olmadıgı hakkında da sizlere fikir vermektedir örneğin sayfanızda siteye uğrayan kullanıcılar geniş bir kaydırma alanında geziyorsa bunun sebebi sayfada bir bilgi aradıklarını ve bulamadıkları veya asıl bilginin ölü noktalarda bulunduğunu göstermektedir.

Kısacası  sizlere sitelerinizi en verimli kullanmanız için gerekli bilgiler vermekte ve yaptıgınız hataları göstererek çok daha iyi bir pazarlama planı oluşturarak müşterilerinizin sıkılmadan ve gerek duydukları bilgilere çok daha rahat şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır.

Bir sonraki blog yazımızda size Youtube‘un HeatMap analitikleri konusunda bilgi veriyor olacağız.

Bu arada belirtmeden edemeyeceğiz. VRTURU olarak bizim geliştirdiğimiz web siteleri müşterilerimize HeatMap istatistiklerini verebilecek özellikte tasarlanmaktadır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU