Dijital Değişim ! VRTURU Gözüyle…

Dijital değişim !  Her bilginin dijitalleştiği ve internete sığdırılmaya çalışıldığı bir çağda artık bireylerin bile sosyal mecradaki etkinlik ve varlıkları gerçek dünyalarını değiştirecek boyuta ulaştı. İstediğiniz zaman anlık güncel bilgiye ulaşma imkanı, anlık etkileşim şansı sadece bireyler için değil global markalar, kobilerin varlığını güçlendirmesi ,müşteri sayısını arttırması için ölçümlenebilir bir alan yarattı. Peki nedir bu değişim ?

Bir Çin atasözü der ki;”Değişim rüzgarı gelince aptallar duvar örer, akıllılar yel değirmeni yapar.”

Ya Antik Çağ düşünürü Herakleitos’ ne der bu işe ”Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” Baş döndürücü  bir şekilde  değişmeyen şeyin tam orta yerindeyiz ; alışveriş yapma şeklimiz değişiyor, iş yapma şeklimiz değişiyor hatta işlerimizin elimizden alınacağı yapay zekanın savaş, işsizlik , toplum refahı üzerinde yaratacağı etkiler tartışılıyor, ilk kez Almanya ‘nın telaffuz ettiği endüstri 4.0 akıllı fabrikalarda  üretimler konuşulur hale geldi.

 

Google ‘da günde 6 milyarın üzerinde arama yapıldığını biliyor muydunuz? Bilgiye ulaşma şekli sanal ortama taşınınca bundan en çok etkilenen sektör iletişim, etkileşim temelli medya sektörü oldu elbette.

 

 IAB Turkiye,Dijital reklam yatırımları, 2016 yılında yüzde 13,7 oranında artarak 1 milyar 872,4 milyon TL oldu. 2015 yılına göre yüzde 13,7 oranında artarak 1 milyar 872,4 milyon TL’ye ulaştı. Peki 2011-2016 arası ne kadar artmış dersiniz % 266 5 yıllık kısa bir sürede artış inanılmaz boyutlarda. 

Dünya çapında 2020 yılına kadar, 3 milyar insanın daha dijital ortamda birbirine bağlanacağı tahmin edilmekte iken, bunun yaratacağı dijital iz ve ekonomik değerin boyutlarının özellikle gelişmekte olan ülkeler için büyük olacağı söylenebilir. Müşterilerinize  ya da potansiyel müşterilerinizi bulma şansınızın olduğu 3 milyar a yaklaşacak sayıda insana başka bir mecrada ulaşma şansınız var mı ?

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU