DRONE KULLANIM ALANLARI

Hiç drone kullanım alanları hakkında düşündünüz mü ? İnsanlığın var oluşundan bugüne kadar en büyük meraklarından birisi gökyüzü olmuştur. Hepimiz hayatımızın bir döneminde muhakkak kuşların yerinde olmak ve hayata birde onların gözlerinden bakmak istemişizdir. Bu merak zaman zaman şiirlerde, kitaplarda, filmlerde konu alınmış özgürlüğün tanımı olarak da karşımıza çıkmıştır. Yıllarca yapılan çalışmalarla hayatımıza uçak ve helikopter gibi hava taşıtları girmiştir. Böylece merakımız bir nebze olsun giderilmiş. Gelişen yazılım, bilgisayar teknolojileriyle artık hayatımızda DRONE’larda yer almış durumda. Peki havada uçan pervaneli, şarjlı ve kumandayla yönlendirdiğimiz cihazlar bize eğlence dışında ne katabilir ve hayatımızı ne kadar etkileyebilir bir göz atalım.

 

 

DRONE kelime anlamıyla uzaktan kontrol edilebilen pilotsuz hava aracı anlamına gelmektedir. Her geçen gün gelişen teknoloji ile beraber büyük bir hızla hayatlarımızda yerini almakta. Peki dünyada Drone nerelerde ve nasıl kullanılıyor ?

 

 

HAVA FOTOĞRAFÇILIĞI & VİDEO

Arkadaşlarınızla bir konserde, toplu buluşmalarda, doğa yürüyüşlerinde havadan çekilen sıra dışı bir öz çekim(selfie) yada sörf yaparken havadan hd 360 derece bir video çekebilirsiniz.

 

Bu alana örnek vermek gerekirse inşaat sektöründe faaliyet gösteren Çorum ilinde Stadyum inşaatının yapımını üstlenen Çakır İnşaat  şantiyesindeki gelişimleri VR TURU havadan görüntüleme servisi ile görsel olarak kayıt altına almakta ve analiz etmektedir.

 

 

DRONE İLE ÖLÇÜM, HARİTALAMA

Drone’lar özel kameralar ile havadan kaliteli bir biçimde harita oluşturabilir arazinin yükselti, toplam alanı gibi konularda yardımı dokunabilir. Vrturu ekibi olarak Çorum Organize Sanayi bölgesinde drone ile yaptığımız haritalama örneğini sizlerle paylaşmak isteriz.

GÜVENLİK – ARAMA KURTARMA

Drone’lar havadan ve oldukça geniş bir alanı görüntüleme imkanı sunar. Protesto suçlu takibi veya halkın kalabalık olduğu güvenlik gerektiren durumlarda drone’lar çok etkilidir. Zamanın kısıtlı ve çok iyi kullanılması gereken deprem, sel ve fırtına gibi doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında oldukça yararı dokunmakta.

BİLİM VE ARAŞTIRMA

Doğa her saniye her gün değişen ve bilimin tüm bu değişimlere muhtaç olduğu bir konudur. Drone’lar tamda bu konuda yardımımıza koşarlar. Son yıllardaki küresel ısınma nedeniyle hepimizin bildiği gibi buzul erimeleri büyük bir problem haline geldi . Buzulların görüntülenmesi ne kadar bir kütle buz erimesi yaşandığı veya arkeolojik kazılarda volkan patlamaları gibi bir çok bilimsel konuda Drone kullanılmaktadır.

DRONE İLE TAŞIMACILIK

Drone’lar ile yakın bir zamanda hafif paketler, pizza siparişleri posta gibi paketler taşınabilecek. Günümüzde Avusturya hükümeti postaların drone yardımı ile taşınması konusunda bir çalışma başlatmış durumda ve yakın bir zamanda drone’ların bu sektörde hizmet vermesi beklenilmektedir.

TARIM SEKTÖRÜ

Drone’lar tarım alanlarında da bizden yardımını esirgemiyor ilaçlama, ölçüm, topraktaki azot verilerinin ölçülmesi ve bitkilerin fotosentez verilerinin takibi gibi alanlarda kullanılabiliyor. Henüz büyük arazilerde olmasa da küçük alanlarda veri toplanabiliyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat sektörü belirli bir plan dahilinde ilerleyen ve günlük takibi yapılması gereken bir sektördür. Drone’lar ise bu konuda bize kolaylık sağlıyor. Şantiyelerdeki ilerlemeler,yükseklik mesafe kübaj gibi hesaplamalarda işinizi kolay ve daha az risksiz şekilde yapabilirsiniz.

Vrturu ekibi olarak sizlere drone kullanım alanları ve gelişen teknolojinin ürünü olan drone ile çeşitli sektörler arasındaki ilişkiyi kısa bir şekilde özetlemek istedik. blogumuzda ki sektörler drone kullanım alanları arasından seçtiğimiz bir kaç tanesi . Bir sonraki blogumuzda görüşmek dileğiyle.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU