Google  Street View Ve İşletmeler

 

Google street view teknolojinin bize ve işletmenize sunduğu yeni bir yardımcımız. Teknolojinin hızla büyümesi ve gerek büyük gerek küçük işletmelerin aralarındaki rekabetin artmasıyla işletmeler günümüzde teknolojiyi  aktif biçimde kullanmaya başladı. En basitinden artık hemen hemen her işletmenin bir internet adresi var ve sosyal medyada da görmek  mümkün. Peki Google Street View ve İşletmeler arasındaki ilişkiyi beraber inceleyelim.

İşletmenizin internet alanında yer almasını  istiyorsanız ilk olarak bir web sitesi oluştururuz. WEB SİTESİ bir işletme için doğru kullanıldığında çok büyük bir fırsattır. Bir web sitesi kullanımı kabaca gezinme bakımından kolay,açıklayıcı ve şık bir tasarıma sahip olmalıdır. Ama en önemlisi bir kullanıcı sizi google’dan aradığında siteniz üst sıralarda görünmeli ve olağan müşterileriniz sizi diğer firmalar arasında sizin sitenizi fark edebilmelidir. İşte Google Street View ‘in bize sağladığı ilk fayda. STREET VİEW kullanan işletmelerin  internet siteleri daha üst sıralarda yer alır ve daha çok müşteriye erişebilirsiniz. Ayrıca GOOGLE STREET VİEW bir çok platformda desteklenir google haritalarda web sitenizde, telefon uygulamasında veya işletmenizin facebook sayfasında bu servisi kullanabilirsiniz.

 

Google Street View 360 derece panoramik fotoğraflarla müşterileriniz  Google Street View’da yolları, caddeleri veya otoyolları nasıl geziyorsa iş yerinizi de aynı şekilde gezebilir.İşletmenizdeymiş gibi içeride gezmesini hizmetlerinizi analiz yapmasını ve sizin hakkınızda karar vermesini kolaylaştıracaktır. Sonuç olarak haftanın her günü her saati müşterileriniz işletmenize gelip sizin hakkınızda sunduğunuz hizmet hakkında bilgi sahibi olamayacağı aşikar. Eski bir siteniz varsa ve teknolojiyi gerektiği gibi kullanmıyorsanız siteniz müşterileriniz için sadece düz yazılardan ibaret bir site olarak kalmasındansa yenilikçi ve müşteriye güven veren şeffaf bir sitenizin olması müşterinin vereceği kararı olumlu etkileyeceği ortada.

 

Yapılan araştırmalarda işletmeyi GOOGLE STREET VİEW sanal turuyla gezen müşterilerin rezervasyon yaptırma veya sunduğunuz hizmetten faydalanma olasılığı 18-34 yaş grubu arasında %130 arttığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca ankete katılanların %67’si sanal turların sitelerde bulunmasını isterken %26’sı kararsız kalmış ve % 7’si gereksiz bulmuştur. Yapılan bu anketler aslında bize Google Street View ‘in müşteriler üzerindeki etkisini ortaya koymaktadır

 

Google  Street View’den Yararlanan Başlıca Sektörler

  • OTELLER
  • RESTORANLAR
  • CAFELER
  • İNŞAAT ALANLARI
  • TURİSTİK YAPILAR

Özetleyecek olursak  ”DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR” demiş HERAKLEİTOS  yaşadığımız bu dünya gün geçtikce değişiyor gelişiyor ve bu gelişim hayatımıza yepyeni kavramlar servisler kolaylıklar katıyor. İstesek de istemesek de bu değişime mağruz kalıyoruz. Sizinde bu değişime ayak uydurmanız şüphesiz sizin yararınıza olacaktır. Bu bloğumuz da  VR TURU olarak size google street view ‘in işletmelere sağladığı yararlardan bahsettik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU