360 DERECE VR VİDEO

360 Derece VR video günümüzde sıkça rastladığımız ve büyük şirketlerin son dönemde fazlaca yatırım yaptıkları ve çeşitli sektörlerde de kullanılan çok yeni olmayan fakat yeni yeni  hayatımızda yer edinen bir teknoloji olan vr video nedir ? 360 derece video ile  Sanal gerçeklik Vr video arasındaki farklar nelerdir ? En önemlisi bundan hangi sektörlerde nasıl yararlanabilirsiniz?

 

 

Öncelikle 360 derece vr video teknolojisinin geçmişten günümüze gelişimini inceleyecek olursak; bizim alıştığımız biçimde fotoğraf ve videolar bir zamanda kamera acısına göre tek bir noktayı bize göstemektedir. Daha sonraları panoramik fotoğraflarla açı genişletilerek bir servis sunulmuştur. Artık günümüzde ise 360 derece videolarla tam olarak çevrenizi eş zamanlı görebilmektesiniz.

360 derece vr video teknolojisinden bahsedecek olursak; 360 derecelik video  ve Sanal gerçeklik (VR) olmak üzere iki önemli tarafı bulunmakla birlikte aralarında farklarda mevcuttur. Bu teknolojide insanların sadece tek açıdan video izlemesi yerine içerikte daha özgür olup aynı zamanda içeriğin insanlarda bıraktığı etkiyi artırmak amaçlanmaktadır. Vr videoların 360 derece videolardan farkı ise en temel olarak vr video için özel gözlüklerinin kullanılması gerekmektedir. Bu gözlükler video formatının iki tarafa bölünmesiyle iki göze ayrı şekilde hitap ederek gerçeklik hissinin artmasıyla stereoskopik derinlik hissini verir.

 

360 Derece VR Video Teknolojisinden Faydalanacak Sektörler

  • Fuar ve organizasyonlarda yer almak işletmeler için önemli ve bir çok sektörden müşteriyle iletişime geçilen bir alan olduğu aşikar. Peki fuarda size verilen bir kaç metrekarelik alanlarda kendinizi şirketinizi ne kadar tanıtabilmektesiniz? 360 derece vr teknolojisiyle fuara gelen misafirlerinizi saniyeler içinde fabrikanıza götürebilir ve işletmeniz için detaylı bilgileri 3 boyutlu  daha etkili ve akılda kalıcı bir biçimde sunabilirsiniz. Böylece müşterilerinizden zamandan kar ederek daha fazla dönüş alabileceğiniz aşikar.

 

 

  • İnşaat ve Mimari alanında vr teknolojisinden yararlanmanız mümkündür . Bir inşaat veya mimarlık sektöründe geçmiş yıllarda maketler ve bilgisayar ortamında çizilmiş örnek daireler yapılmaya başlandığını biliyoruz peki neden böyle bir ihtiyaç duyulduğuna gelirsek müşteriler sizden bir ev alırken veya evin içini dekore ederken önceden işi görmek ve tatmin olmak istiyordu firmalar ise bu ihtiyaca maketlerle çözüm bulmaya çalıştılar fakat vr teknolojisiyle müşteriler evi binayı ve daire içindeki dekorasyonu henüz yapılmadan 3 boyutlu 360 derece seklinde 1:1 oranda görebilmekte ve yapılacak örnek işe çok daha fazla hakim olmaktadır. Ayrıca bu hizmetin daha düşük maliyetli olduğunu söylememize gerek yok sanırım.

 

  • Turizm Sektöründe ise mekanın müşteri için önemi kritik düzeydedir. Bu alanda da 360 derece vr video ile insanları tercih yapmadan önce kısa bir turla ikna etmek mümkündür.

 

  • Eğitimde, sporda ,sağlık sektöründe kısaca bir çok sektörde 360 derece vr videolardan yararlanabiliriz.

 

Gelişen teknolojiyle beraber hayatımıza bir sürü kavram girmekte ve sektörler ve beklentiler her geçen gün değişmek durumunda sizlere VRTURU olarak 360 derece video ve vr video hakkında bilgi vermek istedik. Bu topraklarda yaşamış filozof Herakleitos’un da dediği gibi  “Değişmeyen tek şey değişimin kendisi…

 

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU