Gerek bilgi almak gerekse iletişim kurmak için sıklıkla kullandığımız e-postaların pazarlama aracı olarak kullanılmasına “e-posta pazarlama” denilmektedir. Hedef kitleye doğrudan ulaşmayı sağlayan e-postalar aynı zamanda bu iletimi hedefli olarak yapmaktadır. Burada verilecek mesajın kimlere ulaşacağını saptayıp, ona göre bir iletişim ağı kurmaktan bahsedilmektedir. Çünkü her kitleyi ilgilendiren konular aynı değildir. Dolayısıyla herkese iletilen mesajların etkisi de herkeste aynı olmayacaktır. Kimisi okumadan geçecek kimisi ise mesajın içeriğiyle ilgilenecek ve bu yönde araştırmalar yapacaktır. E-posta pazarlamasının doğru kullanılması bu açıdan önemlidir.

Burada hedef kitle belirlenirken yaş, cinsiyet, coğrafi konum gibi filtrelerle arama yapılabilen araçları kullanmak size yardımcı olacaktır. Bu sayede pazarladığınız ürünün veya hizmetin alanına ilgi duyan insanlara ulaşma imkânınız artacaktır.

E-posta pazarlamasının belki de en göze çarpan avantajı maliyetinin düşük olmasıdır. Dijital pazarlama faaliyetleri arasında daha hesaplı bir araç olması, duyulan ilgiyi arttırmaktadır.

E- posta pazarlamasında mesajın iletilmesi için uzun süre beklemeye gerek yoktur. Çünkü mesajlar iletişim teknolojilerinin de gelişmesiyle hazırlandığı anda kişilere ulaşabilmektedir.

Diğer pazarlama yöntemlerindeki genel hitaplar e-posta pazarlamasında kişiselleştirilmiş olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu, e-posta pazarlamasında doğrudan kişilere hitap edebilmek ve onlara isimleriyle mesaj gönderebilmek anlamına gelmektedir.

Ek dokümanlar, görseller, videolar ve linkler ile desteklenebilen e-postalar, hem mesajın açıkça verilebilmesi hem de detaylara yer verebilmesi sebebiyle de avantajlı konumdadır.

E-posta Pazarlamasının En Çok Kullanıldığı Alanlar

E-posta pazarlama birçok alanda görülmektedir. Bunlardan bazıları:

Hoş geldiniz e-postaları: Bir siteye üye olduğunuzda kayıt olduğunuz mail adresinize “hoş geldiniz” maili geldiğine tanık olmuşsunuzdur. Bu sayede markalar bir anlamda kullanıcılarına değer verdiklerini göstermektedir.

Teşekkür e-postaları: Bir siteden alışveriş yaptığınızda siteden teşekkür için mail geldiğini de görmüşsünüzdür. Bu, kullanıcıya markanın sadece siparişi alıp kenara çekilmediği mesajını da vermektedir.

Ödeme onay e-postaları: Fatura gönderimi olarak da karşımıza çıkan ödeme onay maili ile kullanıcılar bilgilendirilebilir. Hatta ardından gelecek kargo takip numarası ve tahmini teslim süresi ile ilgili maillerle de markaya duyulan güven pekiştirilebilmektedir.

Bilgilendirme e-postaları: Firmadaki gelişmeler, ürünlerdeki fiyat güncellemeleri ve kampanyalar gibi konularda gönderilen maillerdir. Bu yolla ayrıca pasif kullanıcıyı tekrardan siteye çekmek de mümkün olmaktadır.

Duygusal e-postalar: Özel günlerde gönderilen veya hatırlanmak için gönderilen e-postalardır. Kullanıcıya kendini özel ve değerli hissettirir.

E-posta Pazarlamasında Güvenliğe Dikkat!

Kullanıcılar kendilerine ulaşılan bazı e-postalardan kuşku duymaktadırlar. Çünkü internet ortamının güvenliği ve verilerin gizliliği hala akılları kurcalamaktadır. Bu yüzden yasal prosedürlere uygun e-posta gönderimi yapmak, e-posta pazarlamasının dikkat edilecek en önemli noktasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU