Web siteleri artık lüks değil ihtiyaç durumuna gelmiş, işletmelerin oluşturduğu bilgi veren sayfalardır. Gerek işletme ile ilgili bilgiler gerekse de başka alanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı web siteleri, okuyucuya yol göstermektedir. Firmanın misyonu, vizyonu, hizmetleri bu yolla sunulacak olduğundan web sitesi tasarımı ayrıca özenli yönetilmelidir.

Okuyucuların içeriği okuması, araştırma yapması tahmin edildiği kadar kolay değildir. Artık neredeyse her işletmenin bir web sitesi olduğu düşünüldüğünde öne çıkacak noktalar bulmanın önemi artmıştır. Birçok siteye giren kullanıcılar kimisinin karmaşıklığı kimisinin de iç sıkıcılığı yüzünden siteden ayrılmaktadır. Burada önemli olan kullanıcıyı kendine çekmek, sitede vakit geçirmesini sağlamaktır.

İlk izlenim nasıl yüz yüze ilişkilerde önemliyse siteyle kullanıcıların karşı karşıya kaldığı anlarda da önemlidir. Çünkü yüz yüze ilişkilerde iletişimin devam etmesi ilk izlenimle de alakalı olduğu gibi kullanıcıların siteyi inceleyip vakit geçirmeleri de bu yüzden önemlidir.

Kullanıcılar kendilerini yormayacak fakat meraklarını diri tutacak sitelere girmek isterler. Dolayısıyla web sitesinin yüklenirken yavaş olması, görsellerin boyutlarından dolayı açılmalarının sorun olması veya içeriği okurken çok fazla yerden geçmek, okuyucunun ilgisini köreltebilmektedir.

Sanal ortamda firmaları temsil edecek web sitesi tasarımı için profesyonellerden yardım alınabilmektedir. Tasarım dışında arama motoru optimizasyonu gibi hizmetler de alabilecek ve web sitenizi öne geçirebileceksiniz.

Genel anlamda dijital ortamın geleneksel mecralara göre sağladığı avantajlar, web siteleri için de geçerlidir. Örneğin maliyet. Broşür, billboard gibi yöntemlere göre web sitesi daha hesaplı bir tanıtım aracıdır. Bir bölge ya da saatle sınırlanmaması da web sitelerini zaman ve mekan yönünden öne geçirmektedir. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşılabilmekte ve bunun için beklenmesi gerekmemektedir. Doğru web sitesi tasarımı ile hedeflere ulaşmanın yolu açılmaktadır.

Dikkat edilecek bir diğer nokta web sitesinin mobil uyumlu hazırlanmasıdır. Yaygınlaşan akıllı telefon kullanımıyla kullanıcılar her türlü bilgi için telefonlarına başvurabilmektedirler. Çünkü hem her zaman yanlarında olan hem de geniş hizmet kapasitesiyle telefonlar, birçok cevap için aracı olabilmektedir. Web sitesinin mobilden de aynı kalite standartlarında açılması bu yüzden önemlidir.

Özetle web sitesine ulaşım her şeyden önce kolay olmalı, kullanıcıyı gereksiz yerlere yönlendirmemelidir. Ayrıca sade ama kapsamlı, basit ama etkileyici olmalıdır.

Unutmayın, rekabet ortamında web siteniz sizi öne geçirebilecek bir güce sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU