YouTube SEO nasıl yapılır taktikler serimizde ilk makaleyi sizlerle paylaşıyoruz. Son yıllarda video içeriklerin yükselişi ve öneminin her geçen gün artması ile birlikte YouTube Seo nasıl yapılır taktikleri makeler serimizi başlamaya karar verdik.

Biz VR TURU olarak yaptığımız bir çok işe ufak da olsa inovasyon katmak, küçük growth hackler kullanmaktan çok büyük keyif alıyoruz. Biraz tasarım biraz mühendis kafasını karıştırmak her zaman bize keyif veriyor.

Bilginiz üzere YouTube aynı zamanda bir Google Şirketi ve yüklediğiniz videolar aynı zamanda Google arama motoru tarafından da indeksleniyor ve bu indeksleme süresi çok hızlı. Bazı vakalar içinse web sitenizde yaptığınız SEO çalışmalarından daha hızlı sonuçlar verebiliyor.  Havadan görüntüleme hizmeti verdiğimiz müşteri için yaşadığımız vakadan bir kesiti sizinle paylaşıyoruz.

 

 

Peki YouTube için SEO nasıl yapılıyor ? Aslında burada çok fazla hareket alanınız yok  ! Yükleyeceğiniz videoya Ad, Açıklama ve Etiketler belirliyorsunuz.  Hedeflediğiniz anahtar kelimeye göre bu içerikleri optimize etmenizi öneriyoruz.

Mühendislik Bunun Neresinde ?

Bu içerikleri belirlerken tersine mühendislik yapmanız YouTube ve Google’da sıralamanızı yükselmesine fayda sağlayacaktır. Peki ama nasıl ? YouTube ‘a girin ve videonuz için belirlediğiniz anahtar kelimeyi arama sekmesine yazın üst sıralardaki videoların kullandığı başlıklar ve açıklamalara göz atın . Kendi videonuza göre önceki yüklenmiş üst sıradaki içeriklerden de faydalanarak kendi video adınızı ve açıklamasını optimize edin.

Peki ya Etiketler ?

Normal şartlarda etiketleri göremiyorsunuz . Bunun için biraz veri kazıma ve yazılım bilmeniz gerekli. Hazırda bu etiketleri veren araçlar olabilir ama biz kendi geliştirdiğimiz kısa bir Python scripti kullanıyoruz. İleriki makalelerimizde bu python scriptini paylaşıyor olacağız. Dilerseniz mail atın yada ilgili videonun linkini bizimle paylaşın size destek olabiliriz.

Bir örnekle bu makalemizi tamamlayalım . cxocARd bizim bazı çalışmalarına destek olduğumuz Türkiye’nin ilk ve tek bulut tabanlı artırılmış gerçeklik platformu. Onun YouTube kanalında bizim python scriptini karşılaştırdığımız bir ekran çıktınısı sizlerle paylaşarak bu makaleyi bitiriyoruz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. ( Not :  Email , WhatsApp ve Sosyal Medya kanallarından ulaşmanız daha hızlı olacaktır. )

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU