Instagram mavi tik işareti bulunan hesaplara rastlamışsınızdır. Peki ne anlama geliyor bu mavi tik?

Elbette Instagram, Twitter gibi sosyal ağların hiçbiri böyle şeyleri sebepsiz yere öylesine yer alması için oluşturmazlar. Dolayısıyla mavi tik de bir anlam taşımaktadır. Onaylı hesap anlamını taşıyan mavi tik, diğer kullanıcılara karşı imajınızı, saygınlığınızı geliştireceği gibi aynı zamanda hesabınızın onaylı ve dolayısıyla güvenli bir hesap olduğu anlamına gelir. Kullanıcı sayısının her dakika çığ gibi büyüdüğü bir ortamda böyle hesapların bulunması kullanıcılara o hesabın gerçek olduğu mesajını vermektedir.

Instagram mavi tiki genellikle ünlüler, fenomenler ve kurumsal markaların hesaplarında görürüz. Çünkü bu onayı almak kolay değildir. Instagram, mavi tik için bazı kriterlere dikkat eder.

Instagram’da Mavi Tik Almak İçin Neler Yapılabilir?

En başta yapılması gereken hesabınızı işletme hesabına çevirmek olmalıdır. Aksi takdirde doğrulama için talepte bulunamazsınız.

Ardından ayarlar kısmından hesap ayarlarına girerek doğrulama istemelisiniz. Burada karşınıza adınızın soyadınızın, kullanıcı adınızın, hesap kategorinizin ve kimlik görselinin yer aldığı bir form çıkacaktır. Formu doldurduktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

Burada Instagram, incelemek için şahıslardan nüfus cüzdanı ve onun yerine kullanılabilecek belgeler; kurum adına başvuranlardan ise fatura, vergi levhası gibi belgeler istemektedir.

Fakat her mavi tik talebi olumlu sonuçlanmayabilir. Instagram mavi tik talebinizle ilgili size dönüş yapacaktır. Eğer başvurunuz olumsuz sonuçlanırsa, tekrardan başvuru yapma hakkınız da bulunmaktadır.

 

Takipçilerinize Dikkat!

Instagram mavi tik için hesabınızın Instagram politikalarına uyumlu olması gerekmektedir. Dolayısıyla sürekli şikayet alan ve takipçi listenizin sahte olduğu bir hesabınız varsa onay almanız zor gözükmektedir.

Bu noktada takipçi kitlenizin aktif ve organik olması, hesabınızdan düzenli paylaşımlar yapıyor olmanız sizin mavi tik onayı almanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca hesabınızın etkileşiminin yüksek olması, diğer kullanıcıların da içeriklerinde sizin hesabınızdan bahsetmesi ve Instagram hesabınızın diğer sosyal medya ağlarıyla da bağlantılı olması şansınızı arttıracaktır.

Son olarak belirtmek gerekir ki dolandırıcılık olaylarının arttığı sosyal medyada eğer ticaret yapmak istiyorsanız, müşterilerinizin güvenini kazanıp sizden alışveriş yapmalarını sağlamanın bir yolu da mavi tik onaylı hesabınız olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU