Sosyal medya ağlarında mavi tikli hesaplara sahip olmanın avantajlarını geçen yazımızda da incelemiştik. Tekrardan değinecek olursak mavi tikli hesaplar onaylı hesap anlamına gelmektedir. Twitter mavi tik özelliği de diğer sosyal ağlarda olduğu gibi hesaba dair güvenin oluşmasına, saygınlığının pekişmesine yarar.

Twitter’ın kullanım amacının sadece eğlenceli içerikler paylaşmak olduğunu söylemek çok yanlış olacaktır. Çünkü Twitter özellikle son yıllarda haber ve bilgi kaynağı haline gelmeye başlamıştır. Artık kullanıcılar yaptıkları paylaşımlarla diğer kullanıcıları bilgilendirebilmekte ve kendilerince kamuoyu oluşturabilmektedir. Böyle bir işlevin son konusu olduğu ortamda doğru bilginin yayılması ve bilgi kirliliği olmaması için insanlar, gördükleri tweetin kaynağına da bakmaktadırlar. Paylaşım yapan hesabın mavi tikli olması onun doğrulanmış hesap olduğu anlamına geldiğinden, böyle hesaplar kullanıcılara daha güvenilir gelmektedir. Dolayısıyla bu hesaplardan yapılan paylaşımlar daha fazla itibar görmekte ve daha çok paylaşılmaktadır.

Artık ünlülerin, siyasetçilerin bile Twitter kullandığı düşünüldüğünde, onaylanmış hesapların önemi anlaşılmaktadır.

Twitter’da onaylanmış hesaplar genelde ünlülerin, tanınmış kişilerin, fenomenlerin ve kurumsal markaların hesaplarıdır. Bu noktada tıpkı Instagram mavi tikinde olduğu gibi Twitter mavi tiki için de bazı şartlar yerine getirilmelidir.

Twitter Mavi Tik Rozeti Kazanma

Twitter mavi tik özelliği için kullanıcılardan bazı kriterleri taşıyor olmaları beklenmektedir. Bunlardan ilki Twitter hesabının gizli hesap değil herkese açık hesap olmasıdır. Ardından telefon numarası ve e-posta adresinin doğrulanmış olması ve geçerli bir profil resminin olmasıdır. Ardından doğum tarihinin girilmiş olması, biyografi bölümünün doldurulmuş olması gerekmektedir. Ayrıca bir marka ile çalışıyor olmak veya bir web sitesi bağlantısı eklemek de şansınızı arttıracaktır.

Takipçi Sayısı Hesap Onaylatma İçin Önemli Değil!

“Müzik, oyunculuk, moda, yönetim, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarında çok aranan kullanıcılara odaklanırız. Onaylama şartlarımızı sürekli olarak güncelleriz. Takipçi ya da Tweet sayısının onaylanmayı etkileyen bir faktör olmadığını unutmayın.”

Yukarıdaki açıklama Twitter’ın resmi sayfasında yer almaktadır. Dolayısıyla mavi tikli hesap için takipçi sayınızın veya tweet sayınızın bir önemi yoktur.

Twitter’ın yine resmi sitesinden yayınladığı açıklamaya göre onaylanmış hesap programı şu an için askıya alınmıştır. Şu anda yeni istekleri değerlendirmeye almıyor olsalar da almaya başladıklarında hesabınızı onaylatmak isterseniz yazımızı tekrardan incelemeniz yararlı olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU