Çorum İhracat ( 1 Milyar Dolar ve Üzeri )  Yapan İller Listesinde !

Çorum İhracat ‘a her dönem önem veren illerden biri olmuştur. Bu yıl ise Çorum İhracat da anıdını duyurmayı daha çok başardı. Çorum’da 1 milyar dolar ve üzerinde ihracat yapan iller listesine girmeyi başardı ! TUİK 2019 verilerine göre en fazla ihracat yapana ilk 3 il sırasıyla İstanbul , Bursa ve İzmir olarak gerçekleşti.

İhracatın en fazla artıran ilk 3 il ise  sırasıyla 1,2 Milyar İstanbul , 809 Milyon Kocaeli , 800 Milyon Çorum olarak kayıtlarda yer aldı. Aşağıda paylaştığımız YouTube videosunda Çorum il yatırım ortamı hakkında bilgi edinebilirsiniz

Listeye Çorum ve Trabzon eklendi ! Türkiye’de ‘milyar dolarlık’ ihracat yapan il sayısı 19’a yükseldi

 

Bazen rakamların dili olsa isteriz , aslında bu makaleyi VRTURU olarak yayınlamamızın sebeplerinden biride bu .

TUİK verilerini derleyip daha anlamlı hale getirmek için oluşturduğumuz aşağıdaki grafik bir tür infografik ( infographic ) . Günümüzde artan veri ve istatistikler  verilerin görselleştirme ihtiyacınıda beraberinde getirdi. Gerek ülkemiz için gerekse Çorum yerelinde önem taşıyan bir ihracat verisini sizler için görselleştirmek istedik.

1 Milyar Dolar Üzerinde İhracat Yapan İller – Çorum İhracat

1 milyar dolar ve üzeri ihracat yapan iller listesinde çorum ihracat istatistikleride yer aldı

Kaynak – TUİK -2019

 

 

Peki Nedir Bu İnfografik ?

İnfografik ( Infographic ) : Bilgilendirme grafikleri ya da infografikler; bilgi, veri ve bilgi birikimlerini görsel olarak sergileyen grafiklerdir. Bu grafikler çok karışık konuları işaretler, haritalar ve teknik yazarlık ile çok kolay ve açıklayıcı bir şekilde sergiler. Bilgilendirme grafikleri ile bilgisayar, matematik ve istatistik bilimciler tek bir sembol ile süreç bilgilendirmesini yapabilirler ve geliştirebilirler. ( Kaynak : Wikipedia )

 

Peki Biz bu alanda ne yapıyoruz ?

Ülkemizin ihracat yapan 19 ili ve bu verilerde Çorum İhracat ve Trabzon İhracat rakamlarına vurgu yapmaya çalıştığımız bu infografik ile 2 yıldır yoğunlaşmayı düşündüğümüz ön hazırlıklarını yaptığımız infografik alanına yaptığımız girişi sizlerle çorum ihracat rakamları ile paylaşmak istedik. Üzerinde çalıştığımız servisin adın Winfographic – Kazanan istatistikleri global ölçekte sunmayı planladığımız servisimizde yerel odaklı değil global istatistikleri İngilizce olarak sunmayı planlıyoruz. Ayrıca şirketlerin halka açık olarak paylaşmak istedikleri verilere ise destek olacağız. Bu verilerin kolay anlaşılır sağlanmasında veri bilimi konusundaki tecrübemizin gerekse sürekli olarak geliştirmeye çalıştığımız tasarım yeteneklerimizin yeterli olabileceği inancındayız …

Kim bilir belki 2020 yılı için sunulacak TUİK verilerinde 1 kaç bin dolarda ihracatta bizimde tuzumuz Winfographic ile olur  .

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU