Web sitelerinin arama motorlarının kriterlerine uygun olarak düzenlenmesine SEO (Search Engine Optimization) denir. Yerel Seo ise belli bir bölgeye ve belirli bir hedef kitleye yönelik hazrılanan Seo çalışmalarıdır.

Yerel veya bölgesel ölçekte hizmet veren işletmeler yerel Seo için gereken özeni göstermeli. İşletmelerin aramalarda üst sıralarda yer alması, rekabette avantaj elde etmesi, tanınması ve büyümesi açısından önemlidir.

Yerel Seo Açısından Google My Business

Web sitesinden de önce gelen, firmaların Google My Business üzerinde bir hesaba sahip olması gerekliliğidir. Google My Business ile ilgili daha önceden yazdığımız yazıyı buradan inceleyebilirsiniz. Google My Business hesabınız kullanıcıların aramaları ile firmanız arasında ilişki kurulmasına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır. Bunun için sunduğunuz hizmetleri, bu alanda hangi kategoriye girdiğini ve firma bilgilerini doğru ve tam şekilde kaydetmeniz gerekir. Eğer bu bilgilerden birinde bir değişiklik olursa bu, mutlaka güncellenmeli, firmaya ulaşım bu gibi sebeplerden dolayı zorlaşmamalıdır.

Yerel Seo Çalışmasında Anahtar Kelimeler

Yerel Seo çalışması yaparken oluşturduğunuz içerikler için anahtar kelime, alt başlık ve başlık gibi yerlerde faaliyet gösterdiğiniz bölge ile ilgili anahtar kelimeler eklemeyi atlamayın. Aramalarda gözükmenizi sağlayacak bu kelimeler ile

Google Haritalar ve Yerel Seo

İşletmelerin ve özellikle yerel/bölgesel ölçekli işletmelerin Google Haritalar’da yer edinmesi neredeyse mecburiyet haline gelmiştir. Söz konusu işletmenin adresini bulma, yol tarifi alma, söz çalışma saatlerine, fotoğraflara ve telefon numarasına ulaşmak açısından müşteriler haritalardan sık sık yararlanmaktadır.

Google Haritalar ile ilgili daha önceden yazdığımız yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Genelde müşteriler arattıkları işletmeye aynı gün içinde veya kısa süre içinde gitmektedirler. Arama motoru üzerinden arama yapan kişiler kendi konumlarına en yakın işletmeleri görüntüler. Bu sebeple yerel ölçekte faaliyet gösteren işletmeler mutlaka yerel Seo çalışmalarına ağırlık vermelidir.

Firmanızı duyurmak, büyütmek istiyorsanız bu Seo çalışmasını sosyal medya çalışmaları ile desteklemeniz işinize yarayacaktır. Ayrıca “geleneksel” dediğimiz pazarlama yöntemleri olan broşürlerden de faydalanmanız mümkündür. Yerel gazetelere reklam vermeniz, mümkünse haber değeri taşıyan bir özelliğinizle gazetede yer almanız da yerel ölçekli firmanıza katkı sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU