360 derece fotoğraflar/videolar sanal gerçeklik teknolojisiyle desteklenen, insanların görüş açısını genişleten fotoğraflardır. Öyle ki bu fotoğraflar sayesinde insanlar videoyu veya fotoğrafı tek bir boyuttan görmezler. Fotoğraf üzerinde gezinebilirler, detaylara bakabilirler, keşfedebilirler.

360 derece fotoğraflar, kullanıcıların ilgisini çekmede düz fotoğraflardan çok daha başarılıdır. Ayrıca bu fotoğraflar Google Maps ve Facebook gibi dünyaca ünlü platformalara da uyumludur.

Vr Turu olarak uzun zamandır 360 derece fotoğraflar ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Örnek olarak Klinik 19 için hazırladığımız 360 dereceli turu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

https://www.klinik19.com/vrturu/

Hemen hemen her sektörün kullanımına uygun olan fotoğraflar, başta mekan tanıtımında, yol tarifinde, fuar tanıtımında, inşaat sektöründe sıklıkla kullanılır. Çağı ve çağın gerekliliklerini yakalayıp takip eden firmalar, yenilikçi tutumlarıyla piyasada rakiplerine karşı rekabet avantajı da elde ederler.

Sosyal platformlarda daha fazla kişiye ulaşmanızı sağlayan 360 derece videolar, bazen birden fazla kamera ile bazen de birden çok kamera lensinin tek kameraya takılmasıyla çekilmektedir. 360 derece formatlı bir fotoğraf hazırlamak teknik ve genel anlamda bazı zorluklara sahiptir.

Vr Turu’nun ekibi bünyesinde bulunan ticari lisanslı drone pilotu, tanıtımını yapmak istediğiniz alanı havadan görüntüleyerek 360 derece sanal gerçeklik fotoğrafları ile göstermenize yardımcı olur.

Drone Kullanım Alanı Genişliyor

Drone kullanım alanlarını daha önceki yazılarımızda incelemiştik. Ancak bu kullanım alanı giderek genişlemekte. Öyle ki 29 Ocak tarihli haberde Burdur’un Çeltikli ilçesinde otlarken kaybolan hayvanların jandarmanın drone ile araması sonucu bulunduğunu okuduk. Dolayısıyla faydalı bir şekilde drone kullanımının insan hayatını kolaylaştırdığını söylemek mümkündür.

Avantajlarının yanında tehdit olarak da kullanılabilecek dronelar hakkında bazı ülkelerde kısıtlamalar getirilmiştir. Örneğin ABD’de Washington DC sınırları içerisinde drone uçurmak yasaktır. Ülkemizde de bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Örneğin Ağrı Valiliği 2019 yılında insansız hava araçlarının terör örgütlerince bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılabileceği ihtimali üzerine il merkezi ve ilçelerde drone uçurmanın yasaklandığı belirtmiştir.

Bazen fotoğraf veya video amaçlarınıza ulaşmanıza yetmez. Müşterileriniz her alanı bütün detayları ile görmek isteyebilir. Vr Turu, sizin için amacınıza uygun 360 derece VR fotoğraf ve videolar üretebilir, yenilikçi çözümleriyle hedef kitlenizin dikkatini çekmenizi sağlayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU