Şüphesiz büyük, küçük veya orta tüm işletmeler iletişim faaliyetlerini gerçekleştirirken bazı noktalara dikkat etmelidirler. İletişim stratejileri geliştirirken firmanın kendini tanıması, kendi hedef kitlesini tanıması ve amaçlarını saptaması en temel adımlardır.

Kalite yaklaşımı gereği firmalar ürettikleri hizmet veya ürünü en kaliteli şekilde üretmeyi hedefleyerek faaliyet göstermelidirler. Ürün veya hizmetin kaliteli olarak algılanması yine ürünün veya hizmetin niteliğine göre değişmektedir. Kimi tüketiciler fiyat-performansa dikkat ederken kimileri için geçerli olan tek kalite unsuru dayanıklılıktır.

Aynı şekilde satış/kulanım sonrası hizmetler, firmanın ürününü/hizmetini sahiplendiği kadar tüketicisini de sahiplenmesi ve koruması önemlidir.

Firmalar iletişim stratejileri geliştirirken gerektiğinde profesyonel destek almaktan çekinmemeli, kendilerine yarar sağlayacak tercihlerde bulunmalıdırlar. Örneğin reklam kampanyaları için doğru reklam ajansları ile anlaşmalı ve uzmanlara güvenmelidirler. Bu yolda yani reklam, tanıtım yolunda harcanan parayı gereksiz görmemeliler. Çünkü bu harcamalar yeri geldiğinde hem kurumsal imaja hem de satışlara olumlu yansıması ile katkılar sağlayacaktır.

 

İletişim stratejileri geliştirilirken ayrıca doğru kanalların, doğru mesajların ve doğru zamanın belirlenmesi gereklidir. Aksi takdirde verilmek istenen mesaj doğru algılanmayabilir veya hedef kitleye ulaşamayabilir. Stratejik bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmeyen hiçbir iletişim çalışması başarılı olamaz. Hedef kitle tespiti, hedef kitlenin davranışlarının araştırılması ve yine hedef kitleden gelen geri bildirimler mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Firmalar hedef kitlelerini stratejik kararlarına belirli bir ölçüde dahil ettiklerinde hedef kitle de firma ile bütünleşir ve onu benimser. Bu sayede hem memnuniyetleri artar hem de firmaya bağlılık kazanmış olurlar.

İletişim Stratejileri ve Sosyal Medya

Sosyal medyanın hızla gelişmesinden ve bu gelişimin getirdiği etkilerden önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Sosyal medya iletişim stratejileri içinde de kendine yer bulunduğundan bu yazımızda da değineceğiz. Şöyle ki sosyal medya hesabı olan firmalar, tüketicileriyle anında ve çift yönlü iletişim kurabildiklerinden onlara daha kolay ulaşabilme şansına sahiptirler. Firmadan geri dönüş alabilen kullanıcılar da kendilerini değerli hissederler.

Google My Business’ta Yer Edinin

Google My Business üzerinde yer edinmiş firmalar tüketicilere güven vermektedirler. Ayrıca çalışma saatleri, adresleri, telefon numaraları ve yol tarifi desteği ile kolay ulaşıma sahip olurlar. En önemlisi ise işletmeler bu sayede Google aramalarında daha üst sıralarda gözükürler. Vr Turu olarak Google Haritalarda Google Streetview ile yeni müşterilerin dikkatini çekebilmeniz için hizmetimiz bulunmaktadır. Eğer incelemek isterseniz ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU