Google My Business ( Google Benim İşletmem), işletmelerin Google aramalarında daha ön plana çıkmasını sağlayan internet tabanlı bir işletme aracıdır.

Google My Business, ücretsiz olması ve mobil cihazlardan da kullanıma olanak tanıması sebebiyle işletmeler açısından sıkça tercih edilen bir Google hizmeti konumundadır. İşletmelerin bu yönetim aracını kullanmalarının asıl sebeplerinin başında ise kullanıcıların bilgi edinmelerini kolaylaştırması ve işletmenin tanınmasına vesile olması gelmektedir.  İşletmenin konumu, çalışma saatleri gibi şirkete ait bilgiler yer alacağı için de tüketicilerin işletmeye ulaşımı kolaylaşacak ve imkan tanıdığı etkileşim özelliği sayesinde işletme ve tüketiciler arasındaki güven artacaktır. Yapılan yorumlar ve işletmeye verilen puanlar, yöneticilere eksiklikleri görme ve düzeltme imkanı verecektir. İşletme ile müşteri arasındaki etkileşim takip edilerek müşterilerin işletmeyi nasıl aradığı ve hangi işlemleri yaptıkları da bu sayede görüntülenebilecektir.

Google My Business, sadece tanınmayı sağlamakla kalmaz!

İşletmenin konumunun Google Haritalar’a eklenmesi sayesinde müşteriler yaptıkları basit bir arama ile işletmeye kolayca ulaşabilir. Burada hizmet dış mekan görüntüsü ve yol tarifi yönetimi ile desteklense bile aynı adreste farklı işletmeler de olabileceğinden, haritada işaretlemenin doğru yapılmış olması önemlidir. Aksi takdirde kullanıcıların işletmeye ulaşımında karışıklık yaşanacaktır.

Nasıl Kayıt Olunur?

  • Öncelikle business.google.com  adresinden “Hemen Başlayın” butonuna tıklayın.
  • İşletmenize ait Google hesabınızla oturum açın.
  • İşletme adınızı girin.
  • İşletmenizin ayrıntılı adresini girin.
  • İşletmenizin konumunu işaretçi yardımıyla haritada işaretleyin.
  • İşletmeniz ile ilgili kategoriyi seçin.
  • İşletmenizin telefon numarasını ve web sitenizin URL’sini girin.
  • Bir doğrulama seçeneği seçin. Burada posta yoluyla onaylama, telefon yoluyla onaylama gibi çeşitli onaylama seçenekleri karşınıza çıkmaktadır. Eğer onaylamayı posta yoluyla yapacaksanız işletme adresinize beş gün içerisinde teslim edilen postadaki beş haneli onay kodunu Google My Business’a giriş yaparak sisteme girmelisiniz. Onaylamayı telefon ile yapacaksanız telefonunuza gelen onay kodunu sisteme girmeli ve eğer e-posta yoluyla onaylayacaksanız size gelen e-postadaki onay butonuna tıklamanız gerekmektedir. Ayrıca Google Search Console aracılığıyla işletmeniz onaylanmışsa e-postanızı anlık onaylamanız da mümkündür. Son olarak doğrulama işlemi toplu onaylama şeklinde de gerçekleştirilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta aynı işletmenin 10’dan fazla konuma sahip olması gerektiği ve karşınıza çıkan formu titizlikle doldurmanız gerektiğidir. Dolduracağınız formun kontrolü de gerçekleştikten sonra doğrulama işleminiz gerçekleşecektir.

Bu aşamalardan sonra işletmenizin profilini oluşturabilir, görseller ile destekleyebilir ve  Google My Business’ın imkanlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. Unutmayın, bu sayede fark edilmek ve yeni müşteriler kazanmak için büyük bir adım atmış olacaksınız!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU