VRTURU 3d Baskı Hizmeti

VRTURU olarak biz artık 3d baskı hizmetini de hizmet portföyümüze dahil ediyoruz. 3 boyutlu modellerinizi, prototipleme ve satış amacı ile 3 boyutlu yazıcılarımızda basmaya başlıyoruz. Örnek vaka olarak ise Apple Lightning Kablo Koruma Aparatı projesini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Apple Lightning Kablo Koruma Aparatı

Apple Lightning USB kablolar için üç boyutlu modelleme ile tasarlanmış bir ürün, günlük hayatta kullandığınız Apple Lightning kablolarınızı daha uzun süre kullanabilmeniz sağlıyor. Bu kabloların bağlantı ve büküm noktalarından kırılması ve yırtılması kullanım esnasında karşılaştığımız bir sorun. Apple Lightning kabloların malzeme kalitesi tartışılmaz. Aslında oldukça sağlam ve esnek bir silikon malzemeden yapılıyor. Yine de kullandıkça daha çok esneyen ve USB ile Apple Lightning portuna yakın daha geniş noktalar yırtılmaya veya kopmaya daha elverişli hale geliyor. Bildiğimiz gibi Apple Lightning kablonun 1metre olanı şu sıralar Apple’ın resmi satış sitesinde 149₺’den satılıyor. Pahalı denebilir ama yine de lisanslı ürün olduğu için bir çok Apple iPhone, Apple iPad, Apple MacBook, Apple iMac, Apple iPod kullanıcıları tarafından talep görüyor. Kablo koruyucu aparatlar sayesinde Apple Lightning kablonuzu artık daha uzun süre, yırtılmaya ve kopmaya daha dayanıklı hale getirebiliyoruz.
Apple Lightning kablonuza kolayca bağlanabilecek şekilde tasarlanan bu aparatlar, üç boyutlu yazıcı teknolojisi ile üretiliyor. FFF (Fused Flament Fabrication) ya da FDM (Filament Deposition Methods) diye adlandırılan, erimiş materyali çıkarma ve katman katman oluşturma diyebileceğimiz metodu kullanan üç boyutlu yazıcı teknolojisini kullanıyoruz. Bu üç boyutlu yazıcılar sayesinde, hızlı, kaliteli ve dayanıklı bir şekilde üretim yapabilmekteyiz. Apple Lightning kablolarınız için üretilen bu kablo koruyucu aparatlarda kullanılan malzeme PLA (polylactic acid) denilen tamamen doğal ve insan sağlığına zararsız bileşenlerden meydana geliyor. PLA (polylactic acid) malzemesi aslında bio malzemelerden elde edilen dekstroz (şeker)’ dan yapılıyor. PLA yani Polylactic Acid (Poliaktik Asit) bio polimer ya da bio plastik olarak bilim dünyasında yerini çoktan aldı. Bu malzeme ile doğaya ve insana zararsız ürünler üretilebiliyor. Biz de Apple Lightning kablo koruyucu aparatlarında bu zararsız bio plastik veya bio polimer malzeme olan PLA(polylactic acid)’ yı tercih ettik.
Sizler de Apple Lightning kablolarınızın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, kablo koruyucularımızdan edinebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU