ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI

Artırılmış gerçeklik uygulamaları na giriş yapmadan önce, Artırılmış gerçeklik’in ne olduğunu tanımlamak daha doğru olacaktır. Artırılmış gerçeklik uygulamaları fiziksel olarak ortamda bulunmayan bir içeriği kullandığımız aygıtın ekranında daha gerçekçi olarak görmemizi ve incelememizi sağlayan bir teknolojidir.Kullandığımız içerik animasyon ,video, 3D veya karışık medya olabilir. Günümüzde mobil cihazların teknolojik anlamda yükselişi Artırılmış gerçeklik uygulamaları için yeni bir alan açar. Çünkü mobil cihazların işlemci teknolojisindeki yükseliş ve gelişme aynı zamanda  artırılmış gerçeklik uygulamalarının yeteneklerini de arttırıyor. Sizlere Türkiye  temsilciliğini yaptığımız cxocARd’ın bir blogundan sizlere bir içeriği sizler için paylaşıyoruz.

 

Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları Türleri ve Çözümleri nelerdir?

 

İçerik Yönetimine Dayalı iki tür Artırılmış Gerçeklik Uygulaması vardır :

 

  • Standart Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları :

    Kullanacağınız uygulamayı indirdiğiniz paketlerde sahip olunan tüm içeriği içerir. Ayrıca, içeriği eklemeniz gerekir. İçeriğin türlerine ve numaralarına göre uygulamanın boyutu artar ve mağazadan indirilmesi daha fazla zaman alır. Ancak bu tür uygulamalar ile içeriğin artırılmasında ve indirilmesinde daha az  gecikmeye sahiptir. Bu tip için en önemli sorun ; Herhangi bir revizyona ihtiyacınız varsa, yeni içerikleri  tanımlamak için yeni bir sürüm yüklemeniz gerekir.

 

 

  •  Bulut Tabanlı Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları: Bu tür uygulamalarda ise indirdiğimiz uygulamada içerik bulunmamaktadır. İçerikler buluta yüklenir. App’in buluttan içeriği alması için internet bağlantısı yeterli olacaktır. İnternet bağlantısına kolayca sahip olamadığımız  durumunda ise  bu bir dezavantaj olarak düşünülebilir. Bununla birlikte, dünyanın en her yerinde hatta en uzak yerlerde bile internet bağlantısı mevcuttur. En iyi yönlerinden birisiyse içerikler ve hedefler için uygulamayı sık sık güncellemeniz gerekmez. Buluttaki içerikleri ve hedefleri hızlı ve kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca Uygulamaların  boyutu Standart Artırılmış gerçeklik uygulamalarına göre oldukça küçüktür.

 

 

İÇERİĞE İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ALANA GÖRE DE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI ÇOK FAZLA ÇEŞİTLİLİK GÖSTERMEKTEDİR

Artırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanıldığı alanlardan bir kaç tanesini sıralarsak:

  • Oyun sektöründe:  Son günlerde oyun üreticileri oyunlarda artırılmış gerçeklik uygulamalarını sıkça kullanmaktalar. Oyun sektöründe bilindiği üzere en popüler olanı pokemon go.
  • Eğlence sektöründe: Gün geçtikçe eğlence sektörü de trendi takip ediyor bu alanda ise bilinen örnekleri instagram ve snapchat.
  • Eğitim öğretim
  • Tasarım ve mimari
  • Pazarlama ve Satış

 

 

Türkiye temsilcisi olduğumuz cxocARd, iş için “bulut tabanlı” Artırılmış Gerçeklik APP’idir. İçeriğiniz buluta güvenli bir şekilde yüklenmektedir. Bu sistemin sunduğu  avantaj ise ; içeriğiniz güvenli ve sunucularımız da sizlerin ofisinizden uzakta bulunmakta ve yönetilmektedir. Bu şekilde doğal bir felaket veya vandalizm durumunda içeriğinizin dış etmenlerden etkilenmemekte ve korunulacağı anlamına gelir.  cxoCard uygulaması Bakım, Eğitim, Pazarlama ve Satış gibi çeşitli alanlarda sizler için hizmete hazır şekilde mevcuttur. Sizlerinde kabul edeceği gibi teknoloji bizlerin düşündüğünden çok daha hızlı bir şekilde hayatımıza girmekte ve bu değişime ayak uydurmayan işletmeleri ilerde zor günler beklediği aşikar. Vrturu olarak teknolojiyi kullanmanız dileğiyle*

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU