GOOGLE ANALİZ

Vrturu olarak bugüne kadar yazdığımız tüm bloglardaki yazılarımızda ve kanalımızdaki video örnekleriyle teknolojinin işletmelerimiz için hayati bir önem taşıdığına yer verdik ve vermeye devam edeceğiz. Günümüzde birçok işletmenin kendisine ait bir internet sitesi var. Peki internet sitelerimiz sadece insanların sizi arattığında daha önceden oluşturduğunuz içerikleri gördüğü veya e-ticaret sitesi şeklinde oluşturduğunu bir platformdan mı oluşmakta ? Sitemiz acaba bizlere google analiz raporlarıyla ne gibi  mesaj yada yol stratejisi sunmakta ?

Google analiz işletmeniz adına oluşturduğunuz internet sitesinin görünmeyen yüzünü bizlere göstermekle birlikte eğer bu verileri okuyabilirseniz internet siteniz işlerinize sandığınızdan daha fazla yardımı dokunacaktır. Daha basit bir şekilde benzetme yoluyla anlatmak gerekirse örneğin bir giyim mağazanız  olduğunu varsayalım iş yerinize satmak amacıyla ticari mallar alıyorsunuz ve büyük ihtimalle bu ürünler farklı maliyetlerde geliyor ve içlerinden bir kalem üründen büyük bir satış umudunuz var . Mallarınızı dükkanınıza yerleştirdiniz fakat o umutla aldığınız ürün satılmıyor . Sorun ise bulunduğu tezgah olduğunu anlayıp yerini değitşirdiniz ve daha çok ilgi gördüğünü fark edebilirsiniz. Örnekteki sorunu fiziken bulunduğunuz ortamlarda kolayca fark edebilirsiniz ama bunu internet ortamında yani sanal ortamda nasıl fark edebilirsiniz ? Tamda bu noktada google analiz raporları yardımcımız olarak sitemizde fark edemediğimiz ayrıntıları bize gösteriyor. Sizler için google analiz raporlarından bir kaç örneği sizleri için açıklayacağız.

 

Servisin sağladığı google analiz raporlarından bir kaç örnek

Müşterilerinizi tanıyın

Müşterileriniz sizlerin internet sitenizi nereden buldu? Organik aramayla mı sitenizi ziyaret etti yoksa bir linkten facebook tan veya farklı bir platformdan mı geldi? Yoksa reklamlardan mı tıkladı ? Direk sitenizin ana sayfasına mı yoksa yüklediğiniz bir bloğamı geldi? Google analiz bunun gibi bir çok bilinmezi sizlere göstererek site içeriğini daha etkili doğru üretmeniz için yardımcı olacaktır.

Ziyaretçilerim kimler ve nereden ??

Google analiz raporları ayrıca ziyaretçilerin geldiği lokasyonları inceleyerek hangi şehirden hangi ülkeden hangi gün sitenizi ziyaret ettiğini yaşlarını cinsiyetlerini hangi tarayıcıyı kullandıklarını hangi cihazla bağlandığını sizlere raporlamaktadır.

Gerçek zamanlı raporlama

Şu anda canlı olarak sitenizde kimler dolaşıyor ne okuyor nereye bakıyor nereden geldi ne zamandır sitenizde dolaşmakta gibi bir çok ayrıntıyı eş zamanlı şekilde görebilirsiniz.

Reklam raporları

Analytics, çevrim içi reklamcılık çabalarınızı analiz etmenize, anlamanıza ve geliştirmenize yardımcı olabilecek bir çok rapor sunar .

Site hızı

Sitenizdeki kullanıcılar site içinde her hangi bir bölüme tıkladıklarında ne kadar bekliyor ve nerelerde düzeltme yapmanız gerektiğinde sizlere sunmaktadır

Ve daha bir çok rapor çeşidiyle internet sitenizi adete bir süzgeçten geçiren google analiz bu raporları herhangi bir tarih aralığına göre veya en baştan gibi zaman kısıtları ayrıca açık ve net olması amacıyla çeşitli tablolardan da yararlanmaktadır. Google analizin burada sayamayacağımız daha bir çok rapor çeşitleri mevcuttur. Vrturu olarak site Seo kontrolü ve analiz raporları incelemekle birlikte işletmenizin dijitalleşmesi adına bir çok alanda profesyonelce yardımcı olmak için her zaman hazırız.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU