GOOGLE CARDBOARD

Günümüzde neredeyse hepimiz sanal gerçeklik , 360 fotoğraf ,video gibi bir çok teknoloji ürünlerini duyuyoruz. Fakat kaç tanesini deneme deneyimleme fırsatı bulabildik ? Geçmişi 1980 lere dayanan bir alan olmasına rağmen günümüzde daha bilinir hale gelen sanal gerçeklik gözlükleri teknolojik geliştirmeler ile birlikte gün geçtikçe daha profesyonel bir hal almaktadır dolayısıyla önümüzdeki yıllarda etkinliğini çok daha fazla artırarak bir çok sektörde kullanılacağına inandığımız sanal gerçeklik teknolojisinin sunduğu hizmetlerden birisi hepimizin duyduğu sanal gerçeklik videoları 360 derece videolar. Fakat hepimizin bildiği üzere bu videoları deneyimlemek için belirli ekipmanlara yani sanal gerçeklik gözlüğüne sahip olmamız gerekmektedir google cardboard ise bir çeşit sanal gerçeklik gözlüğüdür.

 

    Google Cardboard Nedir ?

Google cardboard bir çeşit sanal gerçeklik gözlüğü olmakla birlikte sektörün büyük firmaları bu gözlüklerin oldukça profesyonel olanlarını üretmektedirler. Ancak bu gözlüklerin maliyetleri değişkenlik göstermektedir. Google ise bizlerin bu deneyime ulaşmamız için kendi bünyesinde yapımı oldukça kolay düşük maliyetli olan google cardboardları piyasaya sunuyor. Ayrıca cardboardların şemalarını da bizlerle paylaşmakta ve bizlerde evlerimizde bu gözlüklerden yaparak veya satın alarak bu deneyimi yaşayabiliriz.

Google Cardboard Ne İşe Yarar ?

İnternet te akıllı telefonlarınız da reklamlarda yada youtube da hepimiz vr videolara denk gelmişizdir veya teknoloji marketlerinde.  VR videolar teknik bir yazılım altyapısının ürünü olmakla birlikte bizlere izlediğimiz videodaki gerçeklik hissini artırarak farklı bir deneyim sunmaktadır fakat bu deneyime gözlük olmadan ulaşamıyoruz. Google cardboard ise bu deneyimi bizlere daha ulaşılabilir kılmaktadır . Sizlerde cardboard aracılığıyla google earth üzerinden sokaklarda gezebilir, youtube üzerindeki vr videoları izleyebilir veya telefon üzerindeki applerlede farklı içeriklere ulaşabilir veya vr olarak hazırlanmış  extreme bir sporu  vr farkıyla daha etkili şekilde deneyimliyebilir siziniz . Cardboardların en büyük avantajı kullanımının kolay olmasıyla birlikte sizlere sıradışı bir deneyim sunmasıdır.

Vrturu ekibi olarak sizlere google cardboard hakkında kısa bir giriş yaptık. İlerleyen güzlerde sizlere cardboard yapımı ile ilgilide bir blog hazırlayacağız . Her gün dahada hayatımıza giren teknoloji ürünlerini sizlere ulaşması adına bloglarımıza devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU