HAVADAN FOTOĞRAF

Havadan fotoğraf aslında yıllardır ülkemizde dizilerde filmlerde veya yüksek bütçeli reklam filmlerinde kullanılan etkili bir araçtır. Ancak günümüze kadar yüksek maliyeti ve pratik olmamasından dolayı çok fazla örneğini görememiştik. Önceleri helikopter ve benzeri araçlarla bu hizmetten yararlanılıyordu. Hepimizin bildiği gibi helikopterler bu işler için çok yüksek bütçeli prodüksiyonlardı. Fakat insansız hava araçlarının özellikle artık ulaşmanın daha kolay olduğu dronelar ile birlikte bu sektör hem iş alanı bakımından genişledi. Ayrıca daha pratik daha uygun ve en önemlisi daha ulaşılabilir oldu. Bugün ki bloğumuz da sizlere havadan fotoğrafların kullanım alanlarından bir kaç tanesini ve bizlere ne gibi artılar sunabileceğinden bahsedeceğiz.

 

    Havadan Fotoğraf  Ne İşe Yarar

Havadan fotoğraflar bizlere sabit tek yönlü veya alışagelmiş açılarla çekilen ve az bir görüş alanı ile çekilmiş fotoğraflardan ise bir çok açıdan bir çok detayı göstermektedir. Hem farklı bir bakış açısı hemde fotoğraf çekilen alana bir hakimiyet hissi verir.  Daha bildiğimiz şekilde anlatmak gerekirse şehir içinde sokak sokak gezerek bir şehrin yapısını anlayamayız fakat yüksek manzaralı bir yere çıkıp az önce gezdiğimiz yerlere baktığımızda bizlere emin olun şehir başka bir şeyler anlatacaktır.

   Havadan Fotoğrafın Kullanım Alanları

  •  İNŞAAT SEKTÖRÜ :  Bizce inşaat sektörü havadan fotoğraf teknolojisine en çok ihtiyaç duyulan sektörlerden bir tanesidir. Yapımı devam eden bir projede mühendisler ve mimarlar her zaman projenin bütününe hakim olmalı ve projenin ilerleme hızını her daim bilmek isterler. Bu teknolojiyle bir çok hatayı önceden tespit edebilir ve projenin devamında izlenecek yolu kolaylıkla belirleyebilirler.
  •  BELEDİYELER :  Şehir belediyeleri de inşaat sektörüne benzer şekilde şehrin yapılanmasını , yayılım ve genişleme politikalarını ayrıca önceden yapabilir. Yapılanmayla alakalı bir yanlışlık varsa bunları tespit edebilir ve hızlı bir çözüm üretebilirler.
  • HARİTALAMA : Yine önceki iki örneğe benzer bir şekilde proje alanını önceden tanımanın ve alanın projeye uygunluğunun tespitini önceden yapmanın bir zararı olmayacaktır.
  • ÇEŞİTLİ İŞLETMELERDE :  Hammad de sektöründe hammeddenin çıkarıldığı kaynak alanı hakkında sizlere çeşitli uygulamalar aracılığıyla bir çok fikir verebilir. Ayrıca günümüzde işletmelerin bir çoğunun web sitesi sosyal medya hesapları bulunmakta. Bu ortamlara da işletmenizin fotoğraflarını yükleyerek potansiyel müşterilerinizin işletmeniz hakkında bilgi sahibi olmasını hedefliyoruz peki farklı bir gözle farklı açılardan işletmenizin fotoğraflarının bulunması şüphesiz sizler için farklı bir reklam aracı olacaktır.
  • TURİZM SEKTÖRÜ :  Otel ve benzeri alanlarda yani müşterilerin sadece görüntülerinize bakarak sizleri tercih ettiği alanlarda farklı bir bakış açısıyla alana komple hakim olmaları karar verme süreçlerini hızlandıracaktır.
  • YAPIM PRODÜKSİYON : Oldukça geniş bir alan bu sektörde her geçen gün yeniliklere ayak uydurulması ve yaratıcı içerikler üretmek gerekmektedir. Havadan fotoğraf ise sizlere bu yolda yaratıcı çözümler sunacaktır.

 

Bu sektörler bizlerin sizler için bir çok sektör arasından seçtiğimiz sadece bir kaç tanesidir. Daha bir çok kulanım alanı bulunan havadan fotoğraf hizmetimizle sizlere yardımcı olmak isteriz. Bu alanda daha önceki benzer çalışmalarımızı ve daha bir çok servisimiz için youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU