İnternetin hayatımıza girmesi ve hızla yaygınlaşmasıyla reklamcılık alanında bazı değişimler yaşanmış, internet reklamcılığı diye isimlendirilen bir reklam türü ortaya çıkmıştır. Bu sayede internet, reklam mecrası olarak kullanılmaya başlanmıştır.

İnternet reklamcılığının reklamverenler tarafından tercih edilmesinin nedenleri ulaşmak istedikleri amaçlara göre değişmektedir. Genel olarak internet reklamcılığı online alım ve satım yapmak, araştırma yapmak, müşteriyi bilgilendirmek gibi nedenlerden tercih edilmektedir.

İnternet reklamcılığına örnek olacak nitelikte web sitelerinin reklam aracı olarak kullanılması, işletmelerin müşterileriyle çift yönlü iletişim kurabilmesine olanak tanımıştır. Web sitelerinde ürünlerinin veya hizmetlerinin tanıtımını yapan işletmeler, internette zaman kısıtlaması olmaması sebebiyle tanıtımlarını günün her saatinde yapabilmiş olurlar. Bu sayede devamlı aktif bir ortamın kurulması, ulaşılan kişiyi de arttırmaktadır.

Kurumların web sitelerini reklam mecrası olarak kullanmalarının dışında diğer web sitelerini de kullandıkları görülmektedir. Banner, bant reklamlar, kenar çerçeveleri gibi reklam türleriyle işletmeler web sitelerinde yer bulmaktadırlar. Reklamlarını kendi sayfaları dışında da yürüten işletmeler bu sayede çeşitli gruplara ulaşıp onları kendilerine çekebilmektedirler.

İnternet, reklamverene seçim yapması için oldukça geniş bir yelpaze sunar. Web sitelerine verilen reklamlar haricinde internet reklamcılığı dendiğinde akıllara sosyal medya reklamcılığı, arama motoru reklamları, Google AdWords reklamları ve internet uygulamalarına verilen reklamlar da gelmektedir. Burada önemli olan hedef kitleyi tanımak ve dolayısıyla ona nereden ulaşılabileceğini planlamaktır. Aksi takdirde yanlış mecraya verilen reklam, hedef kitlesine ulaşamayacak ve etkili olamayacaktır.

Reklam ortamına karar verdikten sonra yapılması gereken, ortamın özelliklerine göre en kısa sürede en dikkat çekecek reklamı oluşturmaktır. Özetle açık hava reklamcılığı ile ilgili olan yazımızda da bahsettiğimiz gibi reklam mecralarını doğru kullanmak, internet reklamcılığında da önem taşımaktadır.

 

İnternet reklamcılığı nasıl avantajlar sunar?

 

  • İnternet reklamcılığı, zaman kısıtlılığını ortadan kaldırmasıyla işletmeye ulaşmada kolaylık sağlar.
  • Reklam maliyeti göz korkutacak kadar yüksek değildir.
  • İnternetin karşılıklı iletişime olanak tanıyan yapısıyla hedef kitle daha iyi tanınabilir, reklamın etkisi ve kaç kişiye ulaştığı gibi değerlendirmelerde bulunulabilir.
  • Yaratıcılığın rahatlıkla kullanılabileceği, değişik fikirlerin uygulanabileceği bir reklam türüdür. Çoklu medya özelliği ile fotoğraf, video, ses gibi unsurlar birlikte kullanılabilir.
  • Eğer bir hata varsa istenildiği an telafi edilebilir.

Güven problemi ve internet reklamcılığı

İnternette kişisel verilerin korunması ve güvenlikle ilgili endişelerin tartışılıyor olması internet reklamlarının güvenilirliğini de etkilemektedir. Bu sebeple kullanıcılar reklama şüpheyle yaklaşabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU