Açık hava reklamları işletmenin reklamının açık hava mecralarında gösterilmesidir. Bu tür reklamlara gün geçtikçe daha çok rastlamaktayız. Duraklar, billboardlar gibi yerlerde kullanılan açık hava reklamlarının kullanımının artmasının en önemli sebebi artık dışarıda geçirilen zamanın artmış olmasıdır. Dışarıda geçirilen zamanın artması, çoğunluğumuzun gününün önemli bir kısmını yolda geçiriyor olması, açık hava reklamlarının yaygınlaşmasına ön ayak olmuştur.

Günümüzde işe, eve, okula giderken veya gezmek için bir yerlere çıktığımızda trafikte geçirdiğimiz vakit de artmaktadır. Dolayısıyla ister istemez açık hava reklamlarına maruz kalma söz konusudur. Çünkü bunlardan ne kadar kaçmaya da çalışsak mümkün olmayacaktır. Açık hava reklamları sokaklarda billboardlarda, duraklarda, raketlerde, panolarda, megalight ve kuleler gibi yerlerde kullanılabilmektedir. Ayrıca asansörler, cam kaplama uygulamaları, araç giydirme, bina cephe giydirme gibi örnekleri de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Açık Hava Reklamında İlgi Çekmek

Açık hava reklamlarının avantajı olarak sık kullanılması ve dışarıda geçirilen zamanın artmasından bahsettik. Ama burada her reklamda olduğu gibi fark yaratmak önemlidir. Çünkü insanlar çok fazla reklama maruz kalmaktadır ve bunların hepsini reklam verenin istediği şekilde yorumlaması mümkün değildir. Burada reklamın ilk anda ilgi çekmesi, kendini okutması önemlidir. Aksi takdirde reklam, kendinden beklenen fonksiyonları yerine getiremeyecektir.

Açık hava mecralarına verdiğiniz reklamla ilgilenilmesi için öncelikle yazılara boğulmuş bir uygulamadan kaçınmanız gerekir. Reklamla kısıtlı zamanda ve belirli uzaklıkta karşılaşanlar olabileceği için mümkün olduğunca kısa sürede ve az yazıyla çok şey anlatılması gerekmektedir. Kısaca kısa ve net bir reklam kimseyi yormayacaktır.

Ardından reklamda kullanılan görsellerin rengine, metin yazısının rengine ve tüm görsel öğelerin birbiriyle uyum içinde olmasına dikkat edilmelidir. Yoksa reklam karmakarışık gözükecektir.

Açık hava reklamlarında hayal gücünü kullanmak ve sıradanın dışına çekmek de sizi öne taşıyacaktır.

Resimde gördüğünüz bir hayvanat bahçesinin otobüs giydirme uygulamasıdır. Yılan tarafından kuşatılmış bir otobüs izlenimiyle hayvanat bahçesinin reklamı yapılmıştır. Gerçekçi bir görünüme sahip olmasıyla da reklamın ilgi çekiciliği artmıştır.

Biz de Vr Turu olarak bir açık hava reklamının nasıl hareketli hale getirilebileceği konusunda bir örnek göstermek istiyoruz.

Burada yaptığımız arttırılmış gerçeklik uygulaması olan Cxocard uygulamasını kullanarak reklama hareket katmaktır. Sizler de verdiğiniz reklamlarda bu sayede insanların merakını uyandırmak isterseniz, Cxocard uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Cxocard uygulaması için detaylı bilgi almak isterseniz cxocard.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU