Artırılmış Gerçeklik Nedir ?

Artırılmış gerçeklik nedir sorusunu farklı kişi ve kurumla sorduğunuzda farklı cevaplar alabilirsiniz… Bu soruyu yönettiğiniz kişi ve veya kurumun bu alandaki uzmanlığı asıl önemli olandır.

artırılmış gerçeklik nedir

Biz çatı şirketimiz Kinovasyon bünyesinde bu alanda 2016 yılından beri çeşitli AR-GE çalışmaları yürütüyoruz. Hatta geliştirdiğimiz cxocARd adlı ihracaat odaklı servis Türkiye’de geliştirilen bulut tabanlı ilk ve tek artırılmış gerçeklik servisidir.  Konuya daha derilemesine inmeden önce yaptığımız çalışmalardan bazı örnekler paylaşarak görsel olarak biraz sizde bilinilirlik oluşturmak istiyoruz ! Sanırız Artırılmış Gerçeklik Nedir  sorusuna cevap verebileceğimizi sizi inandırdık.

ELVAN GIDA A.Ş için Geliştirdiğimiz Hızlı Tüketim Alanında TR’deki ilk Artırılmış Gerçeklik Uygulaması

Haritalama Alanıda TR’deki İlk Artırılmış Gerçeklik Prototipi ARMAP

Mimari ve Modelleme için Geliştirdiğimi Prototip Uygulama

Doğuş Çay için Geliştirdiğimiz Demo

 

Bu kadar örnek verdikten sonra sanırız artık sizde artırılmış gerçeklik nedir sorusuna bir cevap verebilirsiniz ! Kabaca cevabı ise ;

” bir işlemci , bir Kamera ve bir ekrandan oluşan bir cihaz ile gerçekleşen bir dizi operasyon aslında… ”

Kamera :  Daha önce tanımlanana yada tanımlanacak olan yüzeyi tanımak için kullanılır

İşlemci : Yüzey tanıma ve belirlenen içeriği ekranda göstermek amacı ile kullanılır.

Ekran : Yüzeyin kamera ile tanınmasından sonra işlemci yardımıyla daha önceden tanımlanan içeriğin gerçeklik üzerinde artırılması sonucunun görüldüğü ekrandır.

Kamera , İşlemci ve Ekranı üzerinde barındıran en temel ve en yaygın cihaz ise kullandığımız cep telefonlarıdır. Bu sebeple artırılmış gerçeklik alanında geliştirilen bir çok uygulamanın cep telefonlarımız için geliştirildiği görülmektedir.

Peki siz kendiniz kendi içeriklerinizle artırılmış gerçekliği tecrübe etmek isterseniz nasıl olacak ? Burda bütçeler yükselebiliyor fakat eğer cxocARd üzerinden kullanmak isterseniz basitçe bir video içeriği kendi seçtiğiniz bir yüzeye entegre edebilmeniz hiçde zor değil. cxocARd ‘ın web sayfasında bu içerikleri bizimle paylaşabileceğiniz bir form bulumakta bu formu doldurusanız cxocARd üzerinden içerikleriniz aktive edilecektir.

cxocARd in YouTube Kanalından bir kaç içeriği sizinle paylaşarak bu makalemizi burada noktalıyoruz. Bu konu hakkında sorularınız olursa bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz Sosyal olduğumuzu unutmayın Sosyal Medya üzerinde de ulaşmanız mümkün  !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU