Kartvizit, sahibinin adını soyadını, unvanını, kurumunu ve iletişim bilgilerini barındıran ve çoğunlukla bristol kartona basılan tasarımlardır. Kartvizitler kullanım kolaylığı ile günümüzde en yaygın pazarlama araçlarından biridir. İşletmeyi tanıtma aracı olan kartvizitler, hedef kitlenin işletmeye ihtiyaç duyduğu anda kolayca ulaşabilmesini sağlayacaktır. Bu yüzden kartvizitinizde bilgilerden biri değişirse vakit kaybetmeden güncel bilgilerinizin yer aldığı yeni bir kartvizit kullanmaya başlamalısınız.

Kartvizit kullanımı için bazı önemli noktalar vardır ki bunlar, hedef kitle ile kurulacak iletişimin devamlılığını da sağlar. Örneğin kartvizitin standart boyutu 8.6 x 5.4 cm (Genişlik : 8,6 cm, Yükseklik : 5.4 cm) şeklindedir. Bu boyutlardan daha büyük boyutlarda yapılmış bir kartvizit her cüzdana sığamayacağından bir kenara atılması ve kaybolması olasıdır.

Kartvizit Kullanımının Etkisini Artıracak Önemli Bilgiler

Öncelikle kurum imajı ile kartvizit tasarımı birbirini tamamlar nitelikte olmalıdır. Örneğin bir hukuk bürosu için hazırlanan ve bir kebapçı için hazırlanan kartvizitler arasında farklılıklar olacaktır.

Kartvizitte yer alan iletişim bilgileri okunaklı olmalı, logo anlaşılacak büyüklükte ve kalitede hazırlamış olmalıdır. Çok küçük veya çok büyük kullanılan yazı tipi boyutları ve karmaşık yazı tipleri okumayı zorlaştıracaktır.

Kullanılan görsel ögeler ve yazılar birbiriyle uyum içerisinde olmalı, rahatsız edici durmamalıdır. Yoksa dikkat, bu bozukluğa kayacak ve vaat edilen tanıtma işlevi gerçekleşmiş olmayacaktır.

Kartvizitin arka tarafının boş olması size avantaj sağlayacaktır. Çünkü kartvizitinizi verdiğiniz kişi, arkasına sizinle ilgili notlar alabilir. Böylece örneğin kişisel cep numaranızı istediğiniz kişilere söyleyip o an not almalarını sağlayabilirsiniz.

İlgi çekmek önemlidir. Çünkü bu sayede insanların dikkatini çektiğinizde, onlar sizin hakkınızda konuşacak ve tanınırlığınız artacaktır.

Peki bu kadar çaba neden?

  • Özenle hazırlanmış bir kartvizit sizin işinize verdiğiniz değeri yansıtacağından itibarınıza olumlu katkı sağlayacaktır. İlk izlenimin olumlu olabilmesi için oldukça profesyonel bir yöntemdir.
  • Aynı şekilde ilgi çekici hazırlanırsa kartviziti alan kişi onu beğenerek çevresinde paylaşacaktır. Böylece sizin tanınırlığınıza katkı sağlanmış olacaktır.
  • Karmaşayı ve yanlışlığı önleyecektir. Örneğin iletişim bilgileriniz yer aldığından yanlış numarayı arama veya yanlış adrese gitme gibi sorunlarla karşılaşılmayacaktır.
  • Kartvizitler bütçe açısından da büyük rahatlık sunmaktadır. Dolayısıyla bu fırsatı iyi değerlendirmek, tanınırlığınızı artırmak bütçenizi sarsmayarak da mümkündür.

Cxocard, kartvizit işine yeni bir bakış açısı getirmiştir. Öyle ki Cxocard, yazının başından beri anlattığımız ilgi çekmenin önemini çoktan kavramış ve uygulamaya dökmüştür.

Aşağıdaki videodan Cxocard’ın arttırılmış gerçeklik ile kartvizitlere nasıl hareketlilik kattığını inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU