Kurumsal tanıtım filmleri kurumların kendini tanıtmak için başvurduğu yollardan biridir. Günümüzde kurumlar kendilerini hedef kitlelerine tanıtabilmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Reklam, sponsorluk ve sosyal medya da başvurulan diğer yöntemlerdendir.

Yine kurumlar kendilerini tanıtmak için görsellerden yararlandığı gibi bunları ses ile de birleştirip daha ilgi çekici hale getirmeye çalışırlar. Dolayısıyla bunun için kurumsal tanıtım filmlerine başvururlar. Kurumsal tanıtım filmleri sayesinde hem kurumun ifade alanı genişler hem de açıklamalara yer vererek soru işareti oluşturmadan hedef kitlenin zihninde bir fikir oluşturulur.

Kurumsal tanıtım filmlerini izleyen hedef kitle, kurum ile ilgili bazı kanılara varır. Kurumun hangi alanda faaliyet gösterdiği, ne vaat ettiği, hangi özelliğini ön plana çıkardığı gibi konularla hedef kitle bilgilendirilir.

Kurumsal Tanıtım Filmleri İçin Dikkate Alınması Gerekenler

  • Bir kurumsal tanıtım filmi hazırlamaya karar verdiğinizde öncelikle plan yapmanız gerekmektedir. Hedeflerinizin ne olduğunu belirlemeli, bir senaryo düşünmelisiniz. Ardından bu işin profesyonellerini barındıran ajanslara başvurup işinizi sağlama almalısınız. Çünkü kurumsal tanıtım filmleri sizin kurumunuzun sunduğunuz yüzüdür. İyi hazırlanmayan filmlerle imajınızı sarsmak istemezsiniz. İyi hazırlanmış filmlerle ise daha profesyonel bir imaj çizebilir, tanınırlığınızı artırabilir ve potansiyel müşteriler kazanabilirsiniz.

  • Kullanılan dil açısından daha kurumsal ve resmi bir dile sahip olan kurumsal tanıtım videoları hem gerçek görüntülerle hem de çeşitli tasarım programları ile oluşturulabilir. Burada tüm tanıtım faaliyetlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar yine geçerliliğini korumaktadır.
  • Filmde kullanılan renkler, kurum logosunda yer alan renklerle alakalı olmalıdır. Bu sayede akılda kalıcılık artacak, renkler ve kurum özdeşleşecektir.
  • Film tamamen kurum imajına uygun hazırlanmalıdır. Burada kurumun ne alanda faaliyet gösterdiği, insanlar tarafından nasıl algılandığı dikkate alınmalıdır. Kurum imajıyla bağdaşmayan filmlerin etkisi zayıf olacaktır. Çünkü kurumu yeterince ifade edemeyecektir.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur filmin profesyonelce hazırlanmasıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kurumsal tanıtım filmleri biraz daha ciddiye alınması gereken videolardır. Hem gerçek görüntüler hem de programlar ile oluşturabilen filmler, işinin ehli kişiler tarafından hazırlanmalıdır. Aksi takdirde filmin dikkate alınırlığı düşecek ve film, kendinden beklenen etkiyi yansıtamayacaktır.

  • Kurumsal tanıtım filmleri, uzunluk açısından izleyiciyi sıkacak kadar uzun olmamalıdır. Fakat çok kısa olan filmlerle de yeterince bilgi vermek zor olacaktır. Dolayısıyla yeterli uzunlukta hazırlanan filmler daha çok izlenecektir.
  • Tüm tanıtım faaliyetlerinde olduğu gibi kurumsal tanıtım filmlerinde de ilgi çekmek önemlidir. Hazırlanış amacı da kurumu tanıtmak olduğundan doğru tanınmak için filmin izlenmesine ihtiyaç vardır. Bu da ancak filmin izleyiciyi bağlamasıyla mümkündür.
  • Kafa karıştırmayacak cümleler, cümlelerle uyumlu görseller kullanılarak tanıtım filminin akıcı olması sağlanmalıdır.

Vr Turu olarak kurumsal tanıtım filmi hizmetimizi, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU