Backlink, web sitenizin trafiğini artırmaya yarayan bir SEO (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu) aracıdır. Arama motorlarında ilk sıralarda sizin web sitenizin çıkması için, sitenizin içeriğinin SEO’ ya uyumlu olması gerekmektedir. Bu uyum için listelenebilecek birçok kural vardır. Backlink de sizin web sitenizin arama motorlarına uyumunu kolaylaştıracak ve size fayda sağlayacak bir uygulamadır. Kısaca backlink, siteniz içindeki bir yazıda başka bir siteden aldığınız bir şeye yer verdiğiniz zaman, o sayfanın linkini kendi yazınız içinde paylaşmanız demektir. Aynı şekilde diğer web siteleri de sizin siteniz için sizin URL’nize yer verebilir. Her iki taraf için de faydalı bir araç olan bu uygulama, kullanıcılara da siteler arasında geçiş yapabilme imkanı sağlamaktadır.

Backlink Kullanırken Dikkat Edilecekler

Başta Google olmak üzere diğer tüm arama motorları arama sonuçlarını sunarken bazı kriterlere göre işlem yapmaktadır. Backlink kullanımında da her kullanımının aynı değere sahip olduğu söylenemez. Link verilmiş olan kelimenin internetteki arama hacmi, çok fazla link verilip verilmediği gibi konular burada önemlidir. Her kelime için link vermek her zaman fayda sağlamayacaktır. Dolayısıyla seçiminizi rastgele değil de verim alabileceğiniz kelimeler üzerine yapmalısınız.

Backlink kullanımında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da link olarak verdiğiniz sitenin durumudur. Sitenin SEO’ya uyumluluğu güvenilirliği ve trafiği de çalışmanızın değerini artıracak unsurlardır.

Backlink sadece yazılı metinlere değil görsellere, dokümanlara da verilebilmektedir. Ancak yazılı linkler diğerlerine nazaran daha değerli görülmektedir.

Arama motorları tarafından spam olarak değerlendirebilecek olan, normalin çok üzerinde gerekli veya gereksiz bakmaksızın link toplamak üzere oluşturulan sitelere backlink vermek ve aynı şekilde kendi siteniz için onlardan backlink almanız çok geçerli olmayacaktır. İlgili konuda popüler, otorite sayılabilecek sitelerden alacağınız ve yine oralara verebileceğiniz backlinkler daha değerli olacaktır.

Arama motorlarında sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olan backlinkler aynı zamanda sitenizin trafiğini yani kullanıcılar tarafından kullanımını da artırır. Özellikle güvenilir ve başarılı sitelerden aldığınız linkler sizin tanınırlığınızın yanında güvenilirliğinizi de artırmaktadır.

Tüm bu faydaların dışında bu uygulama günümüzde para kazandıran bir iştir. Siteler kendi aralarında birbirlerine bir ücret dahilinde de link verebilmektedir. Vr Turu olarak backlink kullanımına açığız ve eğer bizimle iletişime geçmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU