İnfografik, aktarılmak istenen bilgilerin veya verilerin görsel açıdan kuvvetli bir şekilde sunulmasını sağlayan grafiklere denir. Özellikle son yüzyılda görsel dilin gelişmesi ve tasarım yapma konusundaki imkanların artması, infografiklerin kullanımını artırmıştır.

İnfografikler sayesinde aktarılması zor bilgiler daha anlaşılır hale getirilebilmektedir. Ayrıca dikkat çekmek, grafik okumanın sıkıcı geldiği insanların ilgisini çekmek için bu tarz grafikler etkili birer araçtır. Görselliğe hitap eden infografikler sayesinde aktarılan bilgilerin kalıcılığı da artırılmış olur.

İnfografik Örnekleri

Şirketlerin kendi çalışmalarını ve grafiksel değerlerini anlatmasından metro istasyonlardaki durak ve harita bilgisinin gösterilmesine kadar birçok alanda infografikler kullanılabilmektedir.

Yukarıdaki infografikte İstanbul’un demir yolu ulaşım ağlarının isimlerini, duraklarını ve hatta harita üzerindeki konumlarını görmektesiniz. Her biri beyaz zemin üzerine farklı renklerde boyanmış bu metro güzergahları açıklayıcı, anlaşılır ve dikkat çekici bir biçimde görsele dökülmüştür.

Şirketler kendi projeleri için zaman çizelgesi kullanımında, tanıtımlarda, artış veya düşüş grafiklerinde ve daha birçok konuda infografikler kullanabilmektedirler. Bu sayede hem şirkette çalışan personelin hem de bunların paylaşıldığı kesimin dikkati çekilmiş olmakta ve karmaşıklıktan uzaklaşılmaktadır.

 

 

İnfografikler istatistiksel verileri aktarmak için de sıklıkla kullanılmaktadır. Örneğin dünyadaki bilinen doğal gaz rezervleri konusunda Winfographic tarafından hazırlanan bu infografik, sadece çizgiler ve sayılardan oluşmamasıyla daha dikkat çekici gözükmektedir.

 

 

 

 

Yine Winfographic tarafından hazırlanan Türkiye’de 1 Milyar $ üzerinde ihracat yapan iller haritası da güzel bir infografik örneği. Listeye yeni eklenen illere kadar belirtilen grafikte ifadeler anlaşılır bir şekilde sunuluyor.

 

 

İnfografik ile ne anlatmak istediğiniz, nasıl anlatmak istediğiniz tamamen size ve sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlenebilecek ve böylece belirli kalıplara bağlı kalmak zorunluluğunuz ortadan kalkacaktır. Grafiğin modern hali olarak karşımıza çıkan bu tür grafikler, işinize yenilik katarak işinizin değerini artırır. Siz de bu fırsattan yararlanabilmek için birçok uygulama ve siteye ulaşabilirsiniz. Eğer infografik hizmeti için siz vakit kaybetmeden başkası sizin yerinize halletsin isterseniz de Winfographic ile iletişime geçebilirsiniz.

Unutmayın, yıllar geçtikçe, teknoloji geliştikçe müşterilerinizin beklentileri de değişmektedir. Rakiplerinizle rekabette avantaj sağlamak için görsel hitabeti güçlü araçlar kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU