Artırılmış gerçeklik teknolojileri ve bu teknolojilerle geliştirilen çözümleri incelerken her geçen gün bir yenisi ile karşılaşıyoruz. Artırılmış gerçeklik ( AR ) uygulamalarının her gün gelişmesi ise bu alana artan ilginin kanıtı niteliğinde. Artırılmış gerçeklik alanında HP Reveal gibi kapanan uygulamaların yanı sıra cxocARd gibi faaliyetteki uygulamalar da bulunmaktadır.

IKEA, Nike, Burger King gibi devler de artırılmış gerçeklikle ilgili çalışmalar yapışmalardır. Örneğin IKEA, IKEA PLACE uygulaması ile müşterilerine bir AR deneyimi sunmayı hedeflemiştir. Bu uygulamada IKEA, kullanıcılarına ilgilendikleri alanın taranmasından sonra seçilecek mobilyanın orada nasıl duracağını göstermeye çalışmıştır. Basılı bir katalogdan ürün bakar gibi uygulamadan bakılan ürünler, sanki gerçekten oradaymış gibi gösterilebilmektedir. Bu sayede hem müşterilerin ilgisini artıracak hem de onların çeşitli dekorasyonlar yapmasına olanak tanıyarak ürünlere duyulan isteği artıracaktır. IKEA AR uygulaması epey ilgi görmüş ve tanıtım videoları da oldukça fazla kişi tarafından izlenmiştir. Artırılmış gerçeklik uygulamalarına artan ilginin bir sonucu olarak firmalar bu servisten yararlanmayı artıracaklar gibi görünmektedir.

HP Reveal İçin Alternatif CxocARd

cxocARd, bulut tabanlı artırılmış gerçeklik uygulaması olarak faaliyet göstermektedir. Şu an artırılmış gerçeklik alanında HP Reveal’ın bir alternatifi konumundadır ve bunun dışında da farklı ülkelere servis sunarak hızla büyümektedir. Artırılmış gerçeklik, eğitimden işe, fotoğrafçılıktan tişörtlere kadar birçok alanda kullanılabilmektedir. cxocARd da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren müşterilere sahiptir.

cxocARd uygulamasının bulut tabanlı olması, artırılmış gerçeklik deneyimlerinin hızlı, daha uygun fiyatlı ve etkili olmasına imkan sağlamıştır. Oluşturulması zaman gerektiren artırılmış gerçeklik uygulamalarından cxocARd, bulut tabanlı yapısı ile müşterilerine hız ve maliyet açısından artı değer katmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2017 VRTURU . Tüm Hakları Saklıdır .
Loading...
VRTURU